El fundador i conseller delegat de Tesla, Elon Musk, ha anunciat avui que la companyia d'automòbils elèctrics eliminarà un 7% de la seva plantilla davant de les dificultats per produir les variants més barates del seu Model 3 i assolir "economies d'escala" en la seva fabricació. A més de la reducció de treballadors de Tesla, d'al voltant de 3.000 persones, Musk va advertir en un correu electrònic enviat avui als seus treballadors que la companyia també es veurà obligada a "retenir només els empleats temporals i contractistes" fonamentals.

El juny de 2018, Musk ja va anunciar l'acomiadament d'un 9% de la seva plantilla, mesura que va afectar al voltant de 4.100 empleats. "Tesla necessitarà fer aquestes retallades i alhora augmentar, en els propers mesos, el ritme de producció i executar moltes millores del procés de fabricació", va explicar.

"Un volum més gran i les millores del procés de fabricació són crucials perquè Tesla assoleixi les economies d'escala necessàries per fabricar el Model 3 amb abast (220 milles o 354 quilòmetres) i interior estàndards per 35.000 dòlars alhora que som una companyia viable", va afegir Musk.

Des de fa més d'un any Tesla ha estat incapaç de complir les seves previsions de producció per al Model 3, el vehicle que Musk vol que sigui el de consum massiu de la companyia, ara associada amb vehicles elèctrics de luxe. Quan Tesla va anunciar el Model 3, la companyia va dir que el vehicle costaria 35.000 dòlars, un preu competitiu respecte a vehicles amb motors de combustió. Però fins ara, Tesla només ha produït les versions més cares del Model 3, amb un preu mínim de 44.000 dòlars.

A més, analistes financers del sector han assenyalat en diverses ocasions que la companyia pot quedar-se sense liquiditat en els propers mesos per la seva incapacitat de generar de forma consistent beneficis. Tesla només ha registrat beneficis en el tercer trimestre de 2018, quan va guanyar 311,5 milions de dòlars.

Musk va advertir els seus empleats que els resultats del quart trimestre de 2018 seran inferiors als del tercer trimestre, per la qual cosa amb tota seguretat, en el conjunt de 2018, Tesla registrarà novament substancials pèrdues. En els nou primers mesos de 2018, Tesla va registrar unes pèrdues netes d'1.115,5 milions de dòlars.