Diversos agents públics i privats han posat en marxa un centre d'impressió 3D a Terrassa, al Vallès Occidental, amb la intenció que aquest es converteixi en un referent en tecnologia 4.0 al sud d'Europa. El nou centre europeu d'innovació digital en 3D especialitzat en fabricació additiva (IAM 3D Hub) s'ha inaugurat aquest divendres a Terrassa en un espai de 600 metres quadrats.

La idea és, amb aquest centre, poder dissenyar productes de manera més ràpida, amb menys restriccions per culpa del disseny, amb més eficiència energètica i obtenir una reducció dels costos logístics. L'IAM 3D Hub aposta per oferir solucions a les empreses que vagin es del disseny fins al producte final.

El president de l'ens i director general d'HP, Ramon Pastor, ha destacat que el centre vol ser un referent al sud d'Europa en indústria 4.0 i ha afegit que el canvi tecnològic que es planteja "portarà a un món diferent, amb productes molt personalitzats, noves formes, noves geometries i cap a un món més sostenible perquè es produirà on i quan calgui el producte". Dos dels sectors on aquesta tecnologia té més potencial són els de l'automoció i la salut, amb la fabricació de peces més lleugeres o pròtesis personalitzades pel pacient, entre moltes d'altres aplicacions.