Tercer mes consecutiu de creixement de l'atur a Catalunya i el conjunt de l'Estat. El nombre de desocupats inscrits a les llistes dels serveis d'ocupació es torna a incrementar, tot i que l'indicador positiu és que aquest augment és el menys important en el mes d’octubre que s’ha registrat des del 2009.

Atur Catalunya: 3r trimestre 2015

Segons dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, la taxa d’atur ha crescut aquest octubre en un 2% tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya. Ara bé, en termes anuals, però, la desocupació acumula 28 mesos seguits de descensos. Això representa un increment de 10.341 desocupats pel que fa a Catalunya, malgrat que hi hagi hagut una caiguda d’un 10% de la demanda d’ocupació respecte a l’octubre de l’any passat, i un total de 82.327 persones més que el mes anterior a l’Estat espanyol. El nombre total d’aturats a Catalunya és de 523.528 persones, mentre que la xifra de l’Estat és de 4.176.369 persones. A la ciutat de Barcelona també s’ha incrementat el nombre d’aturats ,però menys que a la resta de l’Estat. Ho ha fet en un 0,77%, que representa gairebé 3.000 persones més inscrites a les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Atur Espanya: 3r trimestre 2015

 

Augmenta l’afiliació a la SS

L’afiliació a la Seguretat Social, però, s’ha incrementat respecte al mes anterior tant a Catalunya com a l’Estat espanyol gràcies a l’inici del curs acadèmic. Això representa una mitjana de cinc afiliats més que al setembre a les comarques catalanes i un 0,18% més a Espanya. Aquestes dades tornen a ser positives si es comparen amb l’octubre del 2014 ja que ha augmentat encara més el nombre d’inscrits.

Més contractes indefinits

A Catalunya, la diferència de percentatge entre contractes indefinits i contractes temporals ha augmentat lleugerament respecte a l’octubre del 2014, concretament un 0,54% més que ara fa un any i ja representen un 12,78% del total de contractes.

Mentrestant, a l’Estat espanyol, els contractes indefinits representen un 8,61% del total i l’increment ha estat més elevat que el de les comarques catalanes amb un 1,86% en comparació amb les dades d’ara fa un any.