L'expilot de motociclisme Sito Pons ha entrat en la llista de morosos amb Hisenda amb un deute d'1,9 milions d'euros, mentre que ha sortit el futbolista Dani Alves, que l'any passat estava amb un deute de 2,6 milions. L'Agència Tributària ha publicat aquest dijous el llistat en la que s'inclouen les persones físiques i jurídiques amb un deute pendent de pagament de més d'un milió d'euros al tancament de 2018.

Entre els morosos més coneguts s'hi mantenen Rodrigo Rato (1.019.740 euros), la presentadora Patricia Conde (1,82 milions) o l'expresident del Real Madrid, Lorenzo Sanz (1,35 milions d'euros), entre d'altres.

El nombre de morosos que devien a Hisenda més d'un milió d'euros a 31 de desembre de 2018 era de 4.028, un 6,7% menys que un any abans, amb un deute total de 14.100 milions d'euros, un 7,8% menys. Segons les dades facilitades aquest dijous per l'Agència Tributària, del total de deutors 315 eren persones físiques i devien a Hisenda gairebé 700 milions d'euros.

La gran majoria dels grans morosos eren persones jurídiques, 3.713, amb un deute per import de 13.400 milions d'euros, un 8% menys. L'Agència Tributària destaca que gairebé la meitat del deute dels grans morosos, 6.700 milions d'euros, correspon a 1.570 deutors en procés concursal i, per tant, té "limitades" les possibilitats de cobrament, en línia amb les dades de l'any passat.

En el que va d'any, 822 grans morosos han abonat més de 95 milions d'euros per sufragar els seus deutes i, de fet, 41 d'ells es trobaven l'1 de juny per sota del milió d'euros que determina la inclusió en el llistat, per la qual cosa si es tingués en compte aquesta data en lloc del 31 de desembre no apareixerien.

Quant als grans deutors que figuraven al primer llistat, publicat el 2015, han abonat 591 milions d'euros des de llavors i fins al juny d'aquest any, la qual cosa ha permès que un 42% d'ells, 2.079, ja no figurin al llistat d'avui. Al marge de les entrades i sortides, el nombre total de morosos d'aquest cinquè llistat és un 17% inferior al del primer.

Nous morosos

Aquest llistat té 455 morosos que no figuraven el 2018, amb un deute total de 1.198 milions. Entren en la llista dos noves filials d'Abengoa: Abengoa Abenewco (2 milions) i Abengoa Energía (1,1 milions), que s'uneixen a Abengoa SA (9 milions). S'incorpora a més Isolux Corsán Concesiones amb un deute de 53,9 milions i surt Isolux Enginyeria, mentre que Isolux Corsán continua amb un deute de 315,8 milions d'euros.

A més, també s'uneix l'expilot de motociclisme Sito Pons, amb un deute d'1,9 milions d'euros.

Surten de la llista

Al llistat d'aquest any ja no figuren 745 deutors que sí que ho feien en el del passat i que devien 2.530 milions d'euros a la Hisenda pública. La sortida es deu a què o bé han cancel·lat totalment o parcialment el deute o bé que han obtingut un ajornament o suspensió del pagament. Entre els més coneguts que abandonen la llista hi ha el futbolista Daniel Alves, l'artista Miguel Bosé, l'equip de futbol de Castelló o la filial d'enginyeria d'Isolux.

Altres noms que han saldat part del seu deute encara que continuen apareixent en la llista negra perquè el seu deute continua superant el milió d'euros són l'exbanquer Mario Conde (12,37 milions), l'empresari Agapito García, que encapçalava la llista el 2016 com la persona física que més devia. Finalment, Servicios Esquerdo, que l'any passat figurava entre els que tenien més pendent amb 114 milions, ha reduït el seu deute a 22,7 milions.