Els sindicats CCOO i UGT, i les patronals Foment del Treball i Pimec han lamentat els canvis aprovats per la Generalitat en l'organització de l'FP dual a Catalunya i consideren que no s'ha respectat "el procés de concertació en la resolució" de la mateixa.

En un comunicat conjunt, els sindicats i patronals han acusat la Conselleria d'Educació de publicar una resolució sobre la FP dual "sense comptar amb la concertació social", i han criticat que la resolució aprovada el 29 d'abril pel Govern comporta canvis profunds sobre la implantació inicial d'aquesta modalitat de formació en el sistema educatiu català.

Han argumentat que aquests canvis, relatius als rols que participen en la modalitat dual, la seva organització curricular i les condicions de relació entre alumne i empresa, "incideixen en els principis claus del model de la FP dual", pel que consideren que haurien ser resultat d'un procés de concertació.

Per això, es reservaran "el dret de recórrer la resolució", ja que consideren que la concertació hauria de ser un dels pilars fonamentals per constituir un sistema de formació i qualificació integrats. "L'FP dual pretén ser una eina important per lluitar contra l'atur juvenil, un problema estructural del mercat de treball català", han defensat, i han afegit que el desenvolupament de l'FP dual és un element estratègic prioritari.

Han recordat la seva implicació a través dels espais de concertació com el Consell Català de Formació Professional, el Consell de Relacions Laborals i el Ctesc, així com la publicació d'informes sobre la formació professional catalana al Ctesc i el Consell de Relacions Laborals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat