Un estudi elaborat per la Generalitat a través d'Acció ha posat de manifest quins són els sectors amb més oportunitats de negoci internacional per a les empreses catalanes. Encapçalen la llista empreses dels àmbits de la salut i els equipaments mèdics; l'energia i els seus recursos; l'alimentació especialitzada i el gurmet; les infraestructures i la construcció; i les TIC i la transformació digital. 

Precisament, tot just acaba de començar la 24a Setmana de la Internacionalització. Es tracta de l'esdeveniment de referència a Catalunya en el camp de la internacionalització empresarial que reuneix a Barcelona els directors de les 39 Oficines Exteriors de Comerç i d'Inversions de Catalunya amb empresaris catalans interessats en iniciar i consolidar els seus processos d'internacionalització.

L'estudi 'Mapa global d'oportunitats de negoci per a empreses catalanes' està elaborat a partir d'oportunitats detectades per les Oficines d'Exteriors de Comerç i d'Inversions de Catalunya. Els experts de les Oficines elaboren una anàlisi qualitativa i personalitzada de la demanda de cada mercat que s'ajusta a les particularitats de l'oferta de les empreses catalanes. Al seu torn, l’equip tècnic de la Unitat d'Estratègia i Intel·ligència Competitiva d'Acció creua aquestes informacions amb dades macroeconòmiques d’aquests països com ara les importacions o el volum de negoci dels diferents sectors.

Els més atractius

El sector salut i equipaments mèdics és un dels sectors que aglutina més oportunitats de negoci internacionals per a les empreses catalanes, amb oportunitats a 19 països, entre els que destaquen els Estats Units, França, Israel, el Regne Unit i Singapur. Instrumentació mèdica per a laboratoris, envelliment saludable, turisme mèdic i solucions d’'e-health' són els subsectors més interessants per a les empreses catalanes.

El següent sector més atractiu en termes d’internacionalització i cooperació tecnològica per a les empreses catalanes és el d’energia i recursos, amb oportunitats rellevants a Corea del Sud, Estats Units, Sud-àfrica, Marroc, Mèxic i Xile en l’àmbit de les energies renovables, el tractament i sanejament d’aigües i l’optimització del consum de l’aigua.

Per la seva banda, destaquen les oportunitats en alimentació especialitzada i gurmet a Bèlgica, Dinamarca, els Emirats Àrabs Units, Japó i el Regne Unit; en infraestructures i construcció a Austràlia, França, Ghana, l’Iran i Panamà; i en TIC i transformació digital a Alemanya, l’Argentina, el Canadà, els Estats Units i la Xina, entre d’altres països.

Més de 200 oportunitats

Les empreses catalanes poden consultar més de 200 oportunitats de negoci com aquestes a través del Recomanador d’Oportunitats de Negoci, una eina interactiva que, a través de tres preguntes a l’usuari, detecta de manera personalitzada les oportunitats de negoci al món que s’ajusten més al seu projecte empresarial.

També durant la Setmana de la Internacionalització que se celebra des d’avui fins al 15 de juny ho podran fer presencialment amb reunions personalitzades amb els 39 directors de la xarxa d’Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions. En aquestes entrevistes, les empreses rebran assessorament personalitzat sobre les millors estratègies per incrementar les seves vendes a l’exterior.