SEAT atura la fàbrica per la vaga general de demà divendres 18 d'octubre, convocada per la Intersindical-CSC i IAC, i desconvoca tots els torns de producció. Així ho ha informat el sindicat UGT de l'empresa, en què explica que es desconvoquen també els torns de la tarda d'avui dijous i els de tot el dia de demà divendres. D'aquesta manera, Seat envia 8.000 treballadors a casa, els de la planta de Martorell que es dediquen a la producció, degut a "les dificultats de mobilitat per arribar a Martorell". Així doncs, "no és un tancament patronal ni que l'empresa s'adhereixi a la vaga, és una parada tècnica perquè hem de poder garantir que els nostres treballadors i el material pugui arribar a la planta".

Sobre les plantes de la Zona Franca i del Prat "encara no s'ha pres cap decisió". A Martorell també es suspenen els torns d'aquesta tarda perquè dues de les Marxes per la Llibertat confluiran a Martorell aquest vespre, "i volem evitar problemes de mobilitat". 

Amb tot, "només s'atura la producció però la companyia segueix oberta", expliquen des de l'empresa.  

Nissan descarta aturar la producció

Per la seva banda, Nissan descarta aturar la producció de la planta de la Zona Franca durant la vaga general, segons la companyia. L'empresa automobilística confia que els problemes de mobilitat que es poden produir no tinguin un impacte negatiu en la producció, de la mateixa manera que no s'han notat els talls de carreteres que hi ha hagut intermitentment des que dilluns es va conèixer la sentència de l'1-O.

La planta de la Zona Franca no s'ha vist amb problemes per treballar i el personal i els subministraments han arribat quan havien de fer-ho, asseveren.