Els sindicats Intersindical-CSC i IAC han ratificat avui en roda de premsa la convocatòria de vaga general per al proper divendres 18 d'octubre. Sota el lema Pels drets i les llibertats, vaga general!, l'acte central de la convocatòria serà una manifestació que començarà a les 17 hores als Jardinets de Gràcia de Barcelona. Des de l'organització han assegurat que "de moment no tenim cap input per part d'altres organitzacions o associacions per unir-s'hi, però obrim la porta a que qui vulgui s’hi pugui adherir". 

Segons expliquen des de les organitzacions sindicals, la vaga es convoca "en el marc de la propera campanya electoral per denunciar els drets que les treballadores i els treballadors han vist retallats en els darrers anys i exigir la seva restitució". A més, esperen que la vaga tingui un fort seguiment, principalment en el sector de l’educació i el personal administratiu, "que s'han mobilitzat molt en les darreres actuacions per demanar drets laborals". Entre els motius de la vaga, des dels sindicats inclouen la demanda d'un salari mínim de 1.200 euros, un manteniment del poder adquisitiu de salaris i pensions vinculant-les a l'increment de l'IPC català, així com derogar les reformes dels anys 2011 i 2013 i el factor de sostenibilitat. 

Preguntats per la incidència que pot tenir el moment conjuntural de mobilitzacions per la resposta a la sentència, des de la Intersindical diuen que "ja existia la llei mordaça i ara la sentència del dilluns l’aprofunditza", i que sí que creuen que hi haurà una aturada significativa. D'altra banda, critiquen el fet que "la interpretació oberta que fan del delicte de sedició a la sentència és tan subjectiva que qualsevol vaga general pot semblar-los que és sedició". Per últim, asseguren, "amb aquesta vaga ens estem jugant molt més".