La catalana Seat va comptabilitzar un benefici rècord de 237 milions d'euros fins el mes de setembre, fet que suposa un augment del 54,4% en comparació amb els 154 milions que va guanyar en el mateix període de l'exercici anterior, segons xifres publicades pel grup Volkswagen. La companyia atribueix aquest increment al fet que entre gener i setembre va registrar el seu major volum de vendes, amb 415.600 vehicles comercialitzats, un 17,1% més.

Així mateix, el benefici operatiu de Seat també es va veure afavorit pel llançament de l'Arona i la millora en el 'mix' de producte, és a dir, la venda de vehicles amb un major marge de benefici.

Les xifres

Els ingressos de la corporació amb seu a Martorell (Barcelona) es van situar en 7.744 milions d'euros en el que portem d'any, un 6,7% més que en els tres primers trimestres del 2017 i la xifra més alta de Seat en els nou primers mesos de l'any. "Els resultats financers obtinguts entre gener i setembre de 2018 mostren l'etapa positiva per la qual travessa Seat", ha apuntat la companyia.

De cara a l'exercici complet, els resultats de Seat dependran "parcialment" dels efectes de la implementació del nou cicle d'homologació de consum i emissions WLTP (des de l'1 de setembre), segons va explicar la signatura del grup Volkswagen.

Seat accelerarà en el que resta d'any la xifra d'inversions i despeses en R + D per a nous models i incrementarà les activitats de màrqueting, amb el llançament del Tarraco i del Cupra Ateca.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat