Seat ha anunciat al saló Automobile Barcelona dos acords amb l'aplicació de navegació GPS de Google, Waze, i amb l'empresa de gestió d'aparcaments catalana Saba, amb l'objectiu de desenvolupar solucions que facilitin la conducció als clients dins de la seva estratègia de convertir-se en una automobilística referent en el cotxe connectat.

Així ho ha explicat el president de la companyia, Luca de Meo, en la seva conferència inaugural en el Connected Hub, el fòrum professional que se celebra aquest dijous i divendres al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona i que precedeix a la fira expositiva que obrirà al públic dissabte.

"El nostre objectiu és convertir el difícil en fàcil", ha assegurat De Meo, que ha explicat que la companyia està duent a terme diverses iniciatives per buscar solucions de mobilitat, i ha destacat el Metropolis Lab Barcelona, ubicat al Palau de Mar, on es desenvoluparan projectes d'àmbits com la navegació predictiva i la recerca connectada d'aparcaments.

Una situació de privilegi i irrupció

"Tots aquests projectes creiem que posaran a Seat en una situació de privilegi per liderar la irrupció del cotxe connectat", ha afegit, i ha assegurat que els acords amb Saba i Waze acceleren la creació d'un ecosistema digital a Barcelona, al qual volen sumar nous socis.

Pel que fa a l'acord amb Saba, pretenen oferir un sistema de reserva i pagament mòbil de places de pàrquing a través del mòbil, i estableixen les bases de projectes com Parkfinder 2.0, amb el qual ambdues companyies podran oferir informació en temps real sobre places d'aparcament disponibles i recomanar un pàrquing segons les necessitats de cada client.

També s'estudiaran altres serveis associats al temps en què els vehicles estan estacionats, com el lliurament de compres al cotxe o el proveïment de combustible, entre d'altres, ja que es calcula que els cotxes particulars passen el 95% del seu temps aparcats.

Així mateix, De Meo ha anunciat que els assistents al saló podran provar en primícia a l'estand de Seat la nova aplicació per a Android Auto de Waze, que la companyia nord-americana preveu llançar pròximament en versió beta i que serà compatible amb tots els cotxes de la marca de Martorell (Barcelona) equipats amb el sistema 'full link'.