L'empresa automobilística Seat ha invertit 57 milions d'euros en maquinària per a la seva fàbrica de la Zona Franca de Barcelona, on l'any passat es van fabricar més de 52 milions de peces per a la companyia i per al grup Volkswagen.

En un comunicat aquest diumenge, la companyia ha informat que la inversió s'ha destinat a la instal·lació d'una premsa i dues noves línies d'estampació que permetran guanyar "eficiència, rapidesa i precisió en el procés productiu".

El vicepresident de producció i logística de Seat, Christian Vollmer, ha destacat que la nova maquinària permetrà augmentar un 15% la producció de la fàbrica, que considera "una planta estratègica a nivell tecnològic per a Seat".

La premsa i les línies d'estampació es van inaugurar el dissabte, coincidint amb una jornada de portes obertes en la qual van participar més de 3.500 persones, entre treballadors de Seat i familiars.

En els últims cinc anys, Seat ha destinat 6,5 milions d'euros a la millora, renovació i modernització de la planta, on es produeixen peces d'estampació com portes, sostres, parafangs i travessers.