El conseller d'Empresa, Santi Vila, es va reunir aquest divendres a la nit en una trobada d'urgència amb els responsables dels sindicats CCOO i UGT i de les patronals PIMEC i CECOT davant l'anunci de canvi de seu de diverses empreses i entitats bancàries i van coincidir a demanar als empresaris que actuïn amb "proporció" i ajudin al diàleg a Catalunya.

Després de la reunió, el conseller va llançar un "missatge de tranquil·litat" i va assegurar a les empreses que "no hi ha cap motiu per preocupar-se" perquè, va afirmar, no es produirà "cap inseguretat jurídica ni a curt ni a mitjà ni a llarg termini, més enllà de que sí que existeix un conflicte polític". Vila va dir que no està justificat que les empreses treguin les seves seus de Catalunya perquè "els indicadors de l'economia són positius" i va culpar a l'Estat de generar aquesta situació.

El conseller va afirmar que la situació es regularitzarà "si tothom actua amb proporció i prudència" i a les empreses que ja han decidit traslladar la seva seu fora de Catalunya els va dir que "són decisions que en poques setmanes es veuran que no estaven justificades". De la seva banda, els responsables del sindicat CCOO també han demanat a les empreses que se sumin a les iniciatives de diàleg i negociació i que no prenguin decisions "desproporcionades i irreversibles que agreugen la situació a Catalunya".

Tots els assistents a la reunió van expressar "certa preocupació" per la situació que s'està produint amb el canvi de seu d'una sèrie d'empreses a Catalunya.

Fonts de CCOO han assenyalat que tots els participants en la trobada han coincidit a demanar a les empreses que "no prenguin decisions econòmiques desproporcionades i irreversibles que no ajuden a mantenir un marc de diàleg, molt necessari en aquests moments, i que a més empitjoren la situació". També van coincidir que "ara fa falta rebaixar el nivell de tensió i mantenir un nivell de proporcionalitat en les decisions que es prenen en el si de les empreses que faciliti una sortida al conflicte basada en la confiança i el diàleg".

El secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha recordat que les empreses que abandonen Catalunya "tenen una responsabilitat cap al territori i les persones que han contribuït a generar els seus beneficis i la riquesa d'aquest país".

El Banc de Sabadell i CaixaBank ja han decidit traslladar la seva seu social per la incertesa política a Catalunya, una mesura que ha adoptat també la multinacional Gas Natural Fenosa, que portarà el seu domicili a Madrid, i altres empreses catalanes com Dogi, Banc Mediolanum, Arquia Banca o Service Point.