Compte enrere per la 60° edició del Saló Nàutic de Barcelona. L'esdeveniment, que aquest any se celebrarà del 12 al 16 d'octubre, tindrà lloc als molls de la Fusta, d'Espanya i Marina del Port Vell. Els impulsors del projecte, que organitza Fira de Barcelona, preveuen reunir a més de 55.000 visitants amb una "major oferta i contingut" que abans de la pandèmia.

El director general de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), Ignasi Armengol; el president del congrés, Luis Conde; el seu director, Josep Antoni Llopart, i el secretari general de l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques (Anem), Carlos Sanlorenzo, han assegurat aquest dimarts que el Saló Nàutic reunirà a 221 expositors, un 22% més que l'any passat, i comptarà amb 21.000 metres quadrats de superfície expositiva, un 40% més que en l'edició del 2021. 

221 expositors

A la fira internacional del saló nàutic s'hi podran veure més de 700 embarcacions, 28 d'elles catamarans i 14 candidats a millor vaixell europeu de l'any. 
Com a novetats, més enllà de l'increment d'espai i d'expositors, la fira inclourà el Innovation Dock, un espai que acollirà a 15 startups que presentaran iniciatives de disponibilitat i digitalització. 

Luis Conde ha afirmat que la fira "ha recuperat les xifres d'abans de la pandèmia" i que se centrarà en la "innovació i la sostenibilitat del sector". En aquest sentit, el director del congrés ha afegit que la sostenibilitat ve amb tanta força "que les empreses que no compleixin amb els índexs de referència poden tenir problemes per trobar crèdits en la banca".

Segons el secretari general de l'Associació Nacional d'empreses Nàutiques, Carlos Sanlorenzo, l'any passat va ser un "exercici especialment bo pel sector" i ha recalcat que aquest 2022 "les vendes s'han moderat". Tanmateix, Sanlorenzo ha recordat que la demanda "continua alta", però que "problemes com les demores en el lliurament d'embarcacions han alentit les vendes".

El president del saló, Luis Conde, durant la presentació del Saló Nàutic Internacional de Barcelona / EFE
El president del saló, Luis Conde, durant la presentació del Saló Nàutic Internacional de Barcelona / EFE

Copa Amèrica 2024

L'edició d'enguany tindrà la mirada posada en la Copa Amèrica, que se celebrarà a la capital catalana el 2024. "És un esdeveniment comparable a uns Jocs Olímpics" ha indicat el president del Saló. "Volem fer de la 37a edició de la Copa Amèrica la millor que s'hagi fet mai", ha indicat el director de la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB), Ignasi Armengol. "Barcelona és una ciutat que sap organitzar grans esdeveniments i les administracions tornarem a posar tots els elements que puguem", ha afegit. A finals de març el comitè organitzador de la competició va escollir la ciutat per acollir l'edició 37 de la Copa Amèrica, concurs al qual també optaven Màlaga, Cork (Irladna) i Jiddah (Aràbia Saudita). Segons el Govern, l'esdeveniment tindrà a la ciutat "un impacte d'uns 1.000 milions d'euros" i "potenciarà la imatge internacional de Barcelona i Catalunya". La Copa Amèrica és un dels esdeveniments esportius més vistos del món, amb audiències de més de 200 milions d'espectadors. La capital catalana ja va sonar com a seu de la Copa Amèrica de Vela el setembre de 2021, però en aquella ocasió l'Ajuntament de Barcelona no va seguir endavant la candidatura.