Fins i tot 44 dels 150 vols que Ryanair va cancel·lar aquest dimarts per minimitzar els efectes de la vaga conjunta de pilots i tripulants de cabina (TCP) d'aquest dimecres tenen origen o destí a Espanya, segons dades del sindicat ÚS.

El sindicat ha concretat que l'aeroport d'Alacant ha estat el més afectat, amb deu vols (cinc connexions) suspeses. Les rutes afectades són les que connecten l'aeroport alacantí amb els aeroports alemanys de Colònia, Düsseldorf, Frankfurt Main, Düsseldorf Weeze i Frankfurt Hahn.

L'aeroport de València també ha patit la cancel·lació de la connexió amb Frankfurt Main, per la qual cosa el País Valencià suma un total de dotze vols suspesos. Andalusia ha estat la segona comunitat més afectada, amb vuit vols cancel·lats. Concretament han estat les connexions que uneixen l'aeroport de Màlaga amb Berlín Tegel, Frankfurt Main i Düsseldorf; així com la connexió de l'aeroport de Sevilla amb Frankfurt Main.

6 vols cancel·lats a Catalunya i Madrid

Catalunya i Madrid han patit sis cancel·lacions cada una. En el cas de la primera, la suspensió ha afectat els aeroports d'El Prat, que ha vist cancel·lades les connexions amb Berlín i Frankfurt Main; i al de Reus, que no operarà la ruta amb Frankfurt Hahn. Quant a Madrid, Barajas ha perdut les connexions amb Frankfurt Main, Nuremberg i Colònia.

Les illes, també afectades

Per la seva part, els arxipèlags han patit la cancel·lació de quatre vols cada una. En el cas de les Balears, les dues suspensions s'han produït a l'aeroport de Palma, que ha perdut les connexions amb Berlín Tegel i Bremen; mentre que les cancel·lacions de les Canàries han afectat els aeroports de Lanzarote, que no operarà la connexió amb Frankfurt Main, i Fuerteventura, que perd la seva ruta a Düsseldorf Weeze.

Per últim, Múrcia i Santander en pateixen dues suspensions de vols cada una, concretament la connexió Frankfurt Main en el primer cas, i la de Düsseldorf Weeze en el segon.