El Gremi de Restauració ha exigit aquest dilluns al Govern que comuniqui aquesta setmana les restriccions vigents per Setmana Santa, per tal que el sector pugui planificar-se i acceptar reserves per al cap de setmana del Diumenge de Rams, del 27 al 28 de març. A més, també ha demanat que es recuperi l'horari de tarda i nit als bars i restaurants per poder servir sopars i "recuperar una certa normalitat" en les hores de lleure.

El Gremi també ha alertat sobre l'"auge molt preocupant" de les botellades i argumenta que "no té sentit mantenir les restriccions quan no s'és capaç de fer-les complir".

Les restriccions vigents actualment permeten els bars i restaurants servir ininterrompudament des de dos quarts de vuit del matí fins a les cinc de la tarda. L'aforament és del 100% a les terrasses amb espai entre taules i del 30% a l'interior.

Possibilitat d'ampliació dels horaris

La portaveu en funcions del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat aquest dilluns en declaracions a TVE que en els pròxims quinze dies es preveuen canvis en les restriccions de la Covid, entre els quals destaca la reobertura de la restauració als vespres. A més, el toc de queda s'ampliaria fins a les 23 h, una hora més que ara.

"Tal com ens apunten les dades de la pandèmia, amb una tendència a la baixa, ja ens podríem plantejar la reobertura de la restauració als vespres", ha exposat Budó, qui també ha dit que no vol entrar "en especulacions" i que el nou pla s'acabarà configurant en les pròximes dues setmanes.

Per la seva banda, la restauració ha exigit poder conèixer els canvis en les restriccions amb prou antelació per a planificar-se de cara a Setmana Santa. També ha qüestionat quins membres del Govern estan en contra de l'ampliació dels horaris de la restauració. "La pregunta és obligada: Qui del Govern està en contra? Amb quins arguments?", es pregunta l'associació.

En referència a l'oci nocturn, Budó ha descartat la reobertura d'aquest tipus d'establiments en aquests moments de la pandèmia.