El President de Bolívia, Evo Morales, i el President de Repsol, Antonio Brufau, han firmat aquest dimecres l'ampliació del contracte d'explotació de l'àrea de Caipipendi, al sud de Bolívia. El nou contracte d'operacions de Caipipendi s'estén 15 anys, fins a 2046, d'acord amb la Llei de Promoció per a la Inversió en Exploració i Explotació Hidrocarburífera. El consorci Caipipendi està integrat per Repsol (37,5% i operador), Shell (37,5%) i PAE (25%), en el marc del contracte d'operació subscrit amb Jaciments Petrolífers Fiscals Bolivians (YPFB).

D'aquesta forma, Repsol i els seus socis renoven el seu compromís amb el país i es comprometen a realitzar inversions per valor de 500 milions de dòlars (uns 460 milions d'euros) durant els propers cinc anys, destinades a confirmar la presència de gas i accelerar la producció d'hidrocarburs en prospectes exploratoris que ja s'han identificat a la zona. Uns nous plans que contemplen l'execució d'un programa d'exploració, desenvolupament i explotació en Boyuy i Boicobo Sud, al sud i nord de Caipipendi, en els pròxims cinc anys.

Després de la interpretació de dades extretes de Boyuy i Boicobo Sud realitzada entre 2013 i 2015, els tècnics de Repsol es van adonar del potencial de la zona i de la possibilitat que continguin importants recursos. Repsol ja té una extensa experiència a Bolívia on compta a través de la seva filial amb drets miners sobre un total de 32 blocs, 7 d'exploració i 25 de desenvolupament i producció. El 2015, la producció neta total va assolir els 15,3 milions de barrils equivalents de petroli i es va concentrar fonamentalment en el camp Margarita-Huacaya, la producció actual del qual equival a més de la meitat del consum de gas d'Espanya.