Malgrat que no es fàcil reinventar-se pràcticament a l'instant, la tecnologia ho aconsegueix i el Mobile World Congress (MWC) ho ensenya a tot el món. Totes les multinacionals acostumen a guardar-se alguna carta a la màniga i la dotzena edició del congrés de mòbils més important del món no és una excepció. Al llarg d'aquests primers dos dies, El Nacional ha passejat per alguns dels estands més emblemàtics i ha viscut una experiència plenament tecnològica des de quatre perspectives diferents: realitat virtual, cotxes connectats, impressora 3D i càmera clon. Un petit tast. Llums, càmera i acció. 

La realitat virtual: dels jocs a la vida

La realitat virtual ha passat de ser una tendència innovadora del Mobile a un habitual in crescendo d'una gran quantitat d'estands. Encara en vies de desenvolupament, aquesta tecnologia puntera ja comença a revolucionar el món. Dels videojocs a la sanitat, l'educació o l'arquitectura passant per una gran varietat de matisos i aplicacions. "És molt senzill, pots fer-ne un ús de tecnologia adaptada", assegura una treballadora de la tecnològica Vive. 

Cotxes connectats per fer-ho pràcticament tot

En ple debat sobre el desenvolupament del cotxe autònom, la tecnologia ha arribat per quedar-se als mitjans de transport. Tant públics com privats. Els cotxes del present ja estan connectats amb el mòbil i és precisament des d'allà des d'on es pot controlar qualsevol mena d'aplicació. Controlar el nivell de gasolina, encendre la calefacció o fins i tot, obrir el cotxe sense clau. De camí als cotxes autònoms i les smart cities, VNC Automotive ens en fa una demostració cada vegada menys futurista.  

Impressora 3D: de la realitat virtual a la realitat

Si la realitat virtual sembla no tenir límits, les impressores 3D tampoc i encara arriben més lluny quan van de la mà. Aquest és el nou model BCN3D Sigma de l'empresa catalana BCN3D Technologies recent arribada de Silicon Valley i en col·laboració amb Vive. Què ets capaç d'imaginar a través de les ulleres de realitat virtual? Imprimeix-ho i podràs veure'n el resultat. La imaginació ara es pot convertir en realitat virtual però també física.   

Càmera clon, o com sortir 3 vegades en una fotografia

Un dels principals eixos de competició entre les empreses de mòbils és precisament la qualitat o el potencial de la seva càmera. Un mercat que no para de créixer. La multinacional xinesa Nubia ha fet realitat el somni d'aquells que volen sortir a una fotografia, no una sinó fins a tres vegades i en tres posicions diferents. Aquí tenim un petit tast. Nubia està disposada a clonar fins a tres vegades una pilota de futbol per destronar la seva rival Huawei.  

Josep Maria Bartomeu John Hoffman Mobile World Congress FC Barcelona
MOBILE WORLD CONGRESS Bartomeu busca aliats pel Barça Innovation Hub al Mobile Víctor Costa / Bernat Aguilar