"El Corredor Mediterrani ha estat, és i continuarà sent una prioritat per al govern d'Espanya", ha reivindicat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la clausura de la XXXIII Reunió del Cercle d'Economia a Sitges. Pocs minuts abans, el president del lobby empresarial, Juan José Brugera, no ha dubtat en demanar-li compromís per impulsar-lo de "forma decidida". 

Davant l'atenta mirada dels empresaris catalans, Rajoy ha assegurat que "Espanya és un dels països amb millors infraestructures encara que en vulguem més". I just després d'elogiar les virtuts de l'economia espanyola, ha presumit de les seves "magnífiques" carreteres, ports i aeroports així com "les millors xarxes digitals" d'Europa.

Tanmateix, el seu discurs no sembla haver quallat a l'auditori que ha aprofitat el torn de preguntes per abordar de nou la competitivitat i les infraestructures. I Rajoy ha tornat a insistir: "Espanya té des de fa molt temps unes infraestructures ferroviàries que no té ningú."

20170527 LG 06

"Ja no hi ha marxa enrere" 

El més sorprenent es que davant una sala repleta d'empresaris catalans, ha recordat que el govern espanyol està treballant al País Basc i a Galícia on no arriba l'alta velocitat i ha defensat que el Corredor Mediterrani "beneficia a tots". Però en la política que és tan important el que es diu com el que es deixa de dir, ha citat Almeria i Múrcia com a exemples. O el que és el mateix, s'ha oblidat de fer cap tipus de menció a Catalunya o el País Valencià que s'han erigit com dos dels grans defensors del Corredor Mediterrani.

A tot això, també ha volgut comprometre's a finalitzar "la gran majoria de trams que estan en obres" quan es disposi dels recursos necessaris. "És una obra que ja no té marxa enrere", ha conclòs.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat