El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que el Mobile World Congress "no penja d'un fil" i ha demanat no deixar que s'inoculi "el virus de la por".

En declaracions a RAC1 just abans que es conegués que Sony se sumava a les baixes del Mobile pel coronavirus, el conseller ha reconegut preocupació pel que estava succeint però ha defensat que s'estaven prenent les mesures necessàries i que a Catalunya no hi ha cap cas del virus. Per això, ha assegurat que no hi havia cap motiu ni per suspendre el congrés ni per endarrerir-lo. "Les quatre empreses que s'han donat de baixa són empreses importants però el nombre d'empreses que venen al Mobile són moltes més", ha assegurat.

Puigneró ha assegurat estar en contacte permanent amb l'organització del Mobile i ha explicat que ja s'han anat prenent mesures segons ha evolucionat el virus i que se'n seguiran prenent. Ha afegit però que no volen "generar alarmismes" i intentar fer entendre a les empreses que Catalunya "és un lloc segur de coronavirus" i que "no hi ha d'haver cap problema".

El conseller ha defensat que tant la Generalitat, com Fira de Barcelona com GSMA estan "molt preparats" per portar endavant el Mobile i ha expressat la seva plena confiança en que "es desenvoluparà amb normalitat", al mateix temps que ha enviat un "missatge de tranquil·litat".

Sobre la possibilitat que hi pugin haver més empreses que es donin de baixa, Puigneró ha afirmat que aniran "partit a partit" i que s'aniran prenent mesures "a mesura que es vagin succeint" les situacions "i no en base a especulacions".

El conseller també ha exposat que de les empreses que s'han donat de baixa, n'hi ha que han concretat que ho feien seguint una política general d'evitar els desplaçaments dels seus treballadors a qualsevol lloc del món, no concretament a Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat