Un total de 5.501 professionals de les arts escèniques, arts visuals i la música han rebut l'ajuda extraordinària de 750 euros aprovada pel Govern per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu arran del coronavirus. Els pagaments es van fer efectius al llarg de la setmana passada.

Aquesta convocatòria, dotada amb un total de 4.125.750 euros, és la tercera que els departaments de Treball i Cultura impulsen conjuntament per oferir suport a professionals del sector cultural en el context de la pandèmia.

En total, entre els dos departaments s’han destinat 8.708.000 euros a ajuts extraordinaris que han arribat a 12.037 persones d’un sector especialment afectat per la crisi sanitària i que es considera essencial per part del Govern.

En aquesta tercera convocatòria, l’ajut anava adreçat a professionals, tècnics i docents de les arts escèniques, arts visuals i la música per les activitats culturals suspeses o restringides per raó de la crisi sanitària, i que els seus ingressos durant l’any 2020 que no haguessin superat els 20.000 euros. Aquest topall va ampliar-se respecte als 13.000 euros de la convocatòria anterior a petició del mateix sector.

Més ajudes al sector

Durant el passat mes de febrer, el Govern va aprovar un altre paquet d'ajudes al sector cultural. En aquella ocasió, dotat amb 14.265.000 euros i destinat a les institucions culturals. Del pressupost total d'aquest paquet d'ajudes, 6.815.000 euros es destinaran a pal·liar la reducció d'aforaments en sales i ateneus d'arts escèniques i música.

Les sales cinematogràfiques seran les beneficiàries de 4 milions del paquet i 2,2 milions aniran destinats a les companyies d'arts escèniques i música. A les companyies i artistes que pateixin cancel·lacions en els seus espectacles per causes mèdiques se'ls destinaran 1.250.000 euros del pressupost.

Aquestes ajudes van ser presentades juntament amb les que aquest dimarts han cobrat els professionals del sector cultural.

Ajudes a la restauració

El dilluns passat, el Govern, va anunciar una ampliació de les ajudes a la restauració. Concretament, va ampliar de 7.000 a 15.000 euros les ajudes econòmiques directes als locals de restauració dels centres comercials. Aquesta ampliació de les ajudes que es van tancar el 17 de març  i, per tant, està dirigida a tots els establiments de la restauració de més de 400 m2 dels centres comercials, que porten tancats des del passat set de gener.

Imatge principal: Fotografia d'arxiu del teatre de Salt - ACN