El preu del lloguer es va reduir un 5,4% a Catalunya el gener respecte al mateix mes de 2020, segons ha informat avui la plataforma immobiliària Idealista, i el preu mitjà del lloguer per metre quadrat es va situar en els 13,6 euros. El descens ha estat de l'1,6% respecte al mes anterior i del 6,4% respecte a l'últim trimestre del 2020.

La capital catalana va experimentar un descens del 2% dels preus del lloguer l'últim mes. Els preus a Barcelona província van experimentar una variació mensual del -1,7%, mentre que la variació anual va ser d'un -7,4%. De totes maneres, segons dades de mitjans de gener del portal Fotocasa, el pressupost dels barcelonins per al lloguer s'hauria reduït també, fins i tot un 11,6%.

Guipúscoa (14,1 euros/m2/mes) es converteix des d'aquest mes de gener en la província més cara, per davant de Barcelona i Madrid, amb 14 euros/m2/mes, en ambdós casos. El preu mitjà del lloguer en l'estat espanyol es va situar el gener en els 11 euros per metre quadrat, en línia amb el registrat el primer mes de l'any passat (-0,1%), però un 0,9% per sota del registrat el desembre de 2020 i 3,2% per sota respecte a l'últim trimestre d'aquell mateix any.

Dinàmica dels preus

Només les Balears (-9,6%), Madrid (5,4%), les Canàries (1,4%) i Catalunya han experimentat descensos en els preus del lloguer respecte del gener de 2020, mentre que als altres territoris s'han produït increments. Així, destaquen les pujades de Galícia i Castella i Lleó (+7,1% en ambdues), Castella-La Mancha (+6%), Extremadura (+5,6%), Cantàbria (+5,3%) i Múrcia (+5%). A aquestes les segueixen La Rioja (+4,3%), Navarra i Astúries (+4,1% en ambdues), País Basc (+3%), Comunitat Valenciana (+2,3%), Aragó i Andalusia (+1,2% en ambdues).

Malgrat això, la Comunitat de Madrid ha estat la més cara d'Espanya el primer mes de 2021 (14 euros per metre quadrat), seguida de Catalunya (13,6 euros), País Basc (12,3 euros) i les Balears (11,4 euros).

Per contra, entre les regions més barates es van situar Extremadura (5,3 euros per metre quadrat) i Castella-La Mancha (5,7 euros).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat