La Fiscalia de Stuttgart ha confirmat avui que investiga el president de Volkswagen, Matthias Müller, el seu antecessor en el càrrec, Martin Winterkorn, i el president del consell de supervisió, Dieter Pötsch, per un presumpte delicte de manipulació de mercat.

Segons ha informat aquest organisme en un comunicat, l'origen de la investigació és una denúncia presentada l'estiu passat per l'autoritat alemanya de supervisió financera (BaFin) en el marc de l'escàndol de la manipulació d'emissions del grup Volkswagen, destapat a finals de 2015.

Els tres són investigats com a membres de la direcció de Porsche, accionista majoritari de Volkswagen, davant de la sospita que van informar els inversors "deliberadament tard" de les conseqüències financeres que tindria l'escàndol per a Porsche.

Obligació d'informar

En un escarit comunicat, Porsche ha considerat que les acusacions manquen de fonament i s'ha mostrat convençut que la companyia va complir degudament les seves obligacions d'informació als mercats. La Fiscalia de Sttutgart confirma les informacions periodístiques difoses la passada setmana que apuntaven que investigava a Müller, Winterkorn i Pötsch des del mes de febrer.

L'organisme recorda que les empreses que cotitzen a la borsa tenen l'obligació de comunicar de forma immediata les informacions que puguin influir de manera significativa en la cotització de la companyia i que serien d'utilitat als inversors a la seva presa de decisions.

En el punt de mira

Müller, en la direcció de Porsche des del 2010, va assumir la presidència de Volkswagen el setembre de 2015 en dimitir Martin Winterkorn per la manipulació de gasos contaminants en milions de vehicles dièsel de la companyia.

La investigació de la Fiscalia de Stuttgart s'uneix a les d'altres fiscalies alemanyes que també treballen en el cas i que tenen en el punt de mira a diversos directius i exdirectius del fabricant automobilístic més important d'Europa.