L'aeroport del Prat és un dels que aglomera més retards de tot Europa, segons les últimes dades publicades per FlightStats. La plataforma, dedicada a l'anàlisi de vols, situa Barcelona en la posició 48 de 50 sobre el rànquing de puntualitat de les aerolínies, en què només el 51,68% dels vols programats surt a l'hora prevista. Això significa que gairebé un de cada dos vols pateix retards de més de 15 minuts a la sortida. 

Ryanair i Vueling, més retards a Barcelona que a Europa

La voràgine d'alteracions al Prat durant el darrer mes, amb les vagues de Ryanair dels dies 25 i 26 de juliol, les negociacions dels sindicats d'Iberia i la mala gestió de Vueling, que ha causat aglomeracions i problemes de reubicació de passatgers, ha agreujat la situació. Tot això en plena època de vacances. Així doncs, les dades de FlightStats corresponents a la setmana del 23 al 29 de juliol denota que els índexs de puntualitat de Vueling i Ryanair són pitjors al Prat que a la resta d'Europa. 

Els retards de Vueling són els que més han afectat la infraestructura aèria, ja que aglomera fins al 37% de la clientela del Prat. De fet, la filial del grup IAG ―que agrupa també Iberia i British Airways― és de les que més retards congrega en tot Europa. De fet, Vueling registra 2,2 punts més en puntualitat a la resta d'aeroports europeus que no pas a Barcelona. Només durant el mes de juliol, la companyia va registrar retards en el 41% dels seus vols, amb un temps d'espera superior als 60 minuts. Els problemes de la companyia van comportar unes pèrdues per al grup IAG d'11 milions ―explicat públicament pel president del grup a la darrera presentació de resultats― que es remeten, segons la companyia, a les quantitats milionàries que Vueling ha hagut de destinar en compensacions als clients. 

Per la seva banda, les dues jornades de vaga de Ryanair de finals del mes passat la deixen en una puntuació encara pitjor. L'aerolínia irlandesa registra a Barcelona una puntualitat de 4,3 punts menys que a la seva xarxa europea. Amb tot, Ryanair té programada una vaga per aquest divendres dia 10 d'agost als aeroports d'Alemanya, Irlanda, Bèlgica, Suècia i Holanda. 

EasyJet i Norwegian, més puntuals al Prat

Amb tot, la plataforma mostra que EasyJet i Norwegian són més puntuals a l'aeroport de Barcelona que a la resta de la xarxa europea. EasyJet té una puntuació en la puntualitat a Barcelona del 67,4% davant el 58,8% de vols puntuals a tot Europa. 

La noruega Norwegian, per la seva banda, arriba al 69,6% dels vols puntuals al Prat, 2,5 punts més que a la totalitat de la xarxa europea, que és d'un 67,1%.