Els pilots de Ryanair a Irlanda han parat avui per quarta vegada durant aquest estiu i han assegurat que també ho faran el proper divendres 10 d'agost, juntament amb pilots d'Alemanya, Bèlgica, Holanda i Suècia. L'Associació de Pilots de Línies Aèries d'Irlanda va anunciar aquesta quarta jornada d'aturades com a protesta pel pla de retallades de Ryanair amb l'objectiu reduir la seva flota a Irlanda un 20% a partir del 28 d'octubre.

Encara que els pilots irlandesos hagin decidit sumar-se a les aturades dels seus companys a Europa en una acció coordinada, les seves demandes són diferents, ja que el que exigeixen des d'Alemanya, Bèlgica, Holanda i Suècia són contractes de treball directes regits per la legislació local del país en el qual tenen la seva base, no per la legislació irlandesa.

Pel que fa a l'aturada del proper 10 d'agost, Ryanair ha lamentat que els sindicats tornin a preferir convocar una vaga que a reunir-se amb ells, i han assenyalat que han citat formalment fins i tot en dues ocasions als treballadors per reunir-se a partir d'aquest dissabte. De fet, l'aerolínia ha destacat l'"innecessari" d'aquesta aturada, ja que assegura que ja ha acceptat complir nou de les onze demandes.

Aquest nou anunci de mobilització arriba dos dies després que els sindicats USO  i Sitcpla, que representen als tripulants de cabina (TCP) espanyols que van anar a la vaga el 25 i 26 de juliol, anunciessin aquest dimecres que retarden fins al setembre les negociacions, després de la cinquena reunió entre les parts, malgrat el canvi d'actitud per part de l'aerolínia.