El centre de Barcelona té els habitatges amb el preu més car de tot Espanya. El carrer comercial amb els preus de lloguer més alts a l’estat espanyol segueix sent un any més, i ja encadena nou edicions, la via del Portal de l’Àngel, segons el rànquing internacional ‘Main Streets Across the World’ de la consultora immobiliària Cushman & Wakefield.

Segons aquest informe, que analitza els preus de 445 mercats de 65 països d’arreu del món, el carrer del centre de Barcelona es consolida per novè any consecutiu com el carrer més car de l’Estat i en el lloc 18è d’Europa i en el 67è del món. La renda ‘prime’ del Portal de l’Àngel se situa en 3.360 euros el metre quadrat a l’any. El segon carrer més car de l’Estat és el carrer Preciados de Madrid, amb 3.240 euros el metre quadrat a l’any, el 2% més que l’any passat.

Els carrers més cars del món

Al món, el carrer més car és per primera vegada ‘Causeway Bay’ de Hong Kong, amb un preu màxim o ‘prime’ de 24.606 euros el metre quadrat a l’any, per davant de l'emblemàtica Cinquena Avinguda de Nova York, amb 20.733 euros el metre quadrats a l’any. El tercer carrer més car al món és New Bond Street de Londres, amb una mitjana de preu de 16.071 euros el metre quadrat.