El Port de Barcelona ha presentat avui la seva iniciativa per apropar la transformació tecnològica i digital del sector portuari a la societat sota el nom de PierNext. Es tracta d'una plataforma digital que té l’objectiu de divulgar les iniciatives innovadores que estan transformant el món de la logística, el transport i els ports a nivell internacional.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha assegurat durant la presentació que es tracta d'una iniciativa "per compartir la transformació i els processos que es fan, innovar i crear noves oportunitats de manera conjunta". A més, PierNext té l’objectiu de dinamitzar l’ecosistema innovador que en els darrers anys s’ha generat al Port de Barcelona a partir d’iniciatives impulsades tant per la pròpia instal·lació com per operadors i empreses privades.

“La innovació i la revolució digital que estan transformant el nostre sector seran un dels eixos que definirà l’estratègia del Port de Barcelona en els propers anys”, ha afirmat Conesa. Amb PierNext, el Port de Barcelona pretén contribuir a enriquir el clúster innovador de Barcelona amb una mirada especialitzada en el món logístic i portuari, “que considerem ple d’oportunitats i potencialitats, principalment per a les start up i les pimes”, ha afegit Conesa.

"Podem tenir una mirada local però cal que aquesta tingui incidència en un món globalitzat", ha conclòs la presidenta. 

El Port se suma a les start-ups

Barcelona és la quarta ciutat europea on més capital s’inverteix en start ups (el 58% de tot el que s’inverteix a l’Estat) i és la tercera ciutat preferida pels emprenedors per fundar-ne una. “Des del Port de Barcelona volem sumar i aportar. Volem explicar com es produeix la gran revolució digital al nostre sector, però també volem mostrar totes les possibilitats que aquesta transformació pot oferir, tant en termes de captació d’inversió com de talent”, ha manifestat la presidenta de la infraestructura catalana.

D'aquesta manera, el PierNext pretén contribuir a aquesta idea. Està editat en tres idiomes (català, castellà i anglès), PierNext (piernext.portdebarcelona.cat) pretén posicionar-se com una plataforma d’anàlisi i reflexió sobre innovació, amb una atenció especial a l’àmbit portuari i marítim.