El Port de Barcelona realitzarà la seva missió empresarial a Buenos Aires (Argentina) i Montevideo (Uruguai) de l'11 al 17 de novembre, encapçalada pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, i el president de l'enclavament portuari barceloní, Sixte Cambra. Així ho han explicat aquest dimarts en roda de premsa el cap de Relacions Internacionals i Promoció del Port, Manel Galán, i el director del Port Vell, Joan Colldecarrera.

La delegació empresarial també estarà integrada per empreses importadores i exportadores i companyies del sector logístic portuari amb l'objectiu de reforçar els vincles, impulsar la internacionalització i promocionar la comunitat logística de Barcelona.

De les oportunitats de l'Argentina...

Galán ha explicat que l'Argentina, país on el Port de Barcelona ja va realitzar una missió empresarial el 1998, ha estat una de les destinacions escollides per ser un mercat en expansió, el suport públic a la inversió, la seva economia diversificada i la rendibilitat empresarial.

A més, l'Argentina presenta oportunitats empresarials en sectors com les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), energies verdes, transports i infraestructures, que se suma als programes de modernització que està realitzant l'Estat. Per potenciar els contactes, l'agència pública catalana Acció organitzarà una agenda amb empreses, que podran mantenir fins a una vintena de reunions amb potencials socis d'uns 40 minuts.

... Al lideratge de l'Uruguai

Per la seva part, l'Uruguai gaudeix d'estabilitat política, jurídica i social, és la porta d'entrada al mercat de Mercosur i es caracteritza pel seu lideratge en el camp de la tecnologia, la logística moderna i polítiques d'eficiència energètica. Així, l'Uruguai és un país atractiu per als sectors energètic, logístic i turístic i també per als agronegocis.

El tràfic del Port de Barcelona amb l'Uruguai es va situar el 2016 en un total de 81.415 tones i 3.402 TEU (un TEU equival a un contenidor de 20 peus), mentre que el tràfic amb l'Argentina va ascendir el mateix any fins a 343.713 tones i 11.458 TEU.