El president de Pimec, Antoni Cañete, ha demanat aquest dimarts la incorporació de 53 activitats econòmiques que no van ser incloses en el darrer reial decret d'ajudes directes del govern espanyol. Així ho ha anunciat en una roda de premsa al Parlament de Catalunya després de reunir-se amb el grup parlamentari del PSC, on li ha demanat que intercedeixi per tal d'incloure aquests sectors en les ajudes d'11.000 milions d'euros que va aprovar l'Executiu espanyol

Segons ha manifestat Cañete, es tracta de sectors econòmics que no es troben recollits al Reial Decret, altres sectors que són minoritaris i d'altres que no tenen cap referència en la Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques (CNAE). A tall d'exemple, Cañete, s'ha referit a les escoles d'idiomes, que porten tancades des del març passat, el sector del lleure i les farmàcies.

Sobre el cas de les farmàcies, el president de Pimec ha destacat que tot i haver-se mantingut obertes tota la pandèmia pel seu caràcter essencial, en molts casos, han patit una forta davallada en els ingressos, ja que es troben ubicades en emplaçaments turístics o molt pròxims a centres de treball. 

És per això que Cañete ha reclamat que tots aquells sectors que no estan inclosos en cap CNAE, que són més d'una cinquantena, també siguin inclosos dins les ajudes que va aprovar el govern espanyol i ha exigit que aquestes ajudes es transfereixin a les empreses "amb la màxima urgència" per poder salvar el teixit productiu català i també molts llocs de treball. 

Crida a la responsabilitat

Abans d'acabar la seva intervenció, Cañete, s'ha volgut dirigir a tots els ciutadans de Catalunya per demanar-los que, davant la reducció de les restriccions contra el coronavirus, siguin responsables i respectin aquestes normes sanitàries imposades pel Departament de Salut de cara, sobretot, a la Setmana Santa.

Concretament ha demanat responsabilitat per "no fer un pas endavant i no dos enrere" perquè les pròximes setmanes suposaran una gran oportunitat per reduir l'impacte de la Covid en molts sectors econòmics que es troben en una situació "molt crítica", com per exemple els comerços, l'hostaleria o la restauració i ha insistit que la responsabilitat pot "ajudar a no tancar empreses i no perdre llocs de treball i en poder mantenir-los obert el màxim temps possible".