La patronal Pimec, liderada per Josep González, fa pública les seves desavinences amb la Cambra de Comerç de Barcelona i el seu president, Joan Canadell, avisant que "la bona relació entre les cambres i les patronals s'està trencant". La guerra l'ha desencadenat la proposta de llei de Cambres de Canadell, que les patronals consideren ofensiva.

La mala maror entre les institucions ha portat a rebutjar, per part de Pimec, la invitació a una reunió sobre infraestructures que des de la Cambra fa temps que es planteja. Un acte que, segons la Cambra, es plantejava amb la idea de "fer un front comú per revertir el dèficit d'inversió en infraestructures a Catalunya".

A més, Pimec, juntament amb Foment del Treball expliquen que han preparat un estudi que "desmuntarà bona part dels plantejaments" recollits en la proposta del Consell General de Cambres de cara l'avantprojecte de la futura llei de Cambres que està elaborant el president Joan Canadell, juntament amb la conselleria d'Empresa.

En declaracions a l'ACN, el president de Pimec, Josep González, ha assegurat que l'esborrany presentat per les cambres és un "despropòsit" perquè "posa en qüestió la representativitat legítima" de CCOO, UGT, Foment del Treball i Pimec. En relació a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha afirmat que es tracta d'una entitat público-privada i que, com a tal, "no té la representativitat" dels agents socials. "El senyor Canadell el que ha de fer és no voler assumir més rols dels que corresponen a les cambres", ha etzibat, i ha avisat que González ha assegurat que la "correcta relació entre les cambres de comerç i patronals s'està trencant". "Ho sento molt però evidentment des de Pimec defensarem el que creiem que és just amb tota la força", ha conclòs González.

En aquest sentit, el president de l'entitat ha confirmat que no assistirà a la reunió d'infraestructures de la Cambra per les "tensions" entre les diferents institucions. González ha assegurat que la manca d'inversió en infraestructures és una reivindicació compartida però ha criticat l'acte "que vol liderar" l'ens presidit per Canadell. "Una cosa és aquest aspecte en el que coincidim i l'altre és fer actes que entenem que són polítics", ha afegit.

"Hem vingut a sumar"

Les declaracions de González arriben poques hores després que el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s'hagi pronunciat també sobre aquest aspecte durant una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí. Preguntat per si realment la Cambra pretén prendre protagonisme a les patronals, Canadell ha assegurat que "no hi ha cap mena d'invasió de competències" en la proposta dels ens camerals per a la futura llei i ha reclamat la "funció consultiva" de les cambres, "reconeguda en la llei espanyola". "No som cap patronal ni volem ser-ho; hem vingut a sumar". 

Canadell ha assegurat que aquests ens estan implantats a tot el territori i ha explicat la voluntat "d'aprofitar la nova llei" per fer una "revisió general de les funcions" de les cambres. Entre aquestes, s'ha referit al tractament d'aspectes mediambientals, de transferència tecnològica, la possibilitat de tenir "un síndic empresarial" i el debat sobre el finançament. El també president del Consell de Cambres ha assegurat que les funcions de les cambres "no van en detriment" de les patronals i, com a exemple, s'ha referit a la negociació col·lectiva.