Les pèrdues per delictes relacionats amb les criptomonedes augmenten fins als 4.185 milions d'euros (4.520 milions de dòlars) el 2019, segons recull l'informe de la companyia experta en blockchain Cipher-Trace. Les pèrdues van augmentar en un 160% respecte al total de 2018, que va assolir els 1.611 milions d'euros (1.740 milions de dòlars).

Els robatoris dins de les organitzacions van augmentar malgrat caure les pèrdues relacionades amb els atacs informàtics.

Multes

Els bancs van pagar més de cinc mil milions d'euros (6.200 milions de dòlars) en multes per blanqueig de diner el 2019, segons l'informe Cipher-Trace

La companyia experta en blockchain Cipher-Trace ha elaborat un informe en el que revela que diverses empreses de serveis de criptomonedes han transferit fons utilitzant la xarxa de pagaments de la pràctica totalitat dels deu bancs comercials més grans als Estats Units.

Aquest informe destaca que un gran banc nord-americà processa milers de milions de dòlars anuals de transferències relacionades amb les criptomonedes que passen desapercebudes.

Aquestes operacions clandestines creen riscos per al compliment de les normes sobre blanqueig de diner ja que els presumptes delinqüents han de trobar vies per blanquejar els criptobeneficis obtinguts de forma il·lícita.