El turisme torna a ser el centre de debat. El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha anomenat aquest dimarts a assolir "un acord de país" sobre el model turístic que ha de tenir la ciutat catalana dins de 10 o 15 anys, amb la participació de tots els actors del sector i amb la vocació d'aconseguir un turisme de més qualitat. Així ho ha expressat durant una taula rodona en el marc de la primera edició del Summit Barcelona: Turisme de Qualitat vs. Massificació Turística, que se celebra en el CaixaForum els dies 8 i 9 d'abril.

"El primer que falta és una planificació estratègica sobre on volem estar en 10 o 15 anys. Ha d'estar partint del consens amb els diferents actors, comerciants i estructures associades. Tenim les places hoteleres que toquen? Facilitarem obertures de comerços els caps de setmana?", ha afirmat Relat, que ha insistit que l'acord ha d'anar més enllà de mandats concrets.

Ha posat de relleu "el gran actiu que és Barcelona" i, a més d'apel·lar al consens, ha ressaltat la necessitat de traslladar aquest pla a l'opinió pública i convèncer la ciutadania de les millores que implica tenir una política turística ordenada, en les seves paraules.

Tanmateix, ha alertat que la mirada a llarg termini implica una sèrie de decisions estratègiques de les quals s'hauran "d'assumir totes les conseqüències, ja que la definició del model de turisme condicionarà el model de ciutat, ha raonat.

Relat també ha lamentat que a Barcelona "el turisme de qualitat" suposi un 3% del total, mentre que a París aquest assoleix el 16%, segons ha exposat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat