L'organitzadora del Mobile World CongressGSMA i el Ministeri de l'Interior espanyol han acordat que tots els participants al Mobile, inclosos expositors, assistents o patrocinadors, puguin viatjar fins a Barcelona i assistir presencialment al congrés malgrat les restriccions sanitàries.

La mesura permetrà que ciutadans de fora de la Unió Europea, que ara no tenen permesa l'entrada, puguin volar fins a Barcelona des de la Xina o els Estats Units, per exemple. Així, els participants al Mobile seran inclosos en la categoria de "treballadors altament qualificats" que actualment permet a un grup reduït de persones de fora de la UE viatjar a Espanya.

En un comunicat, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, ha assegurat que la seguretat i la salut de tots els participants al Mobile segueix sent una "prioritat màxima" dels organitzadors i que l'acord amb el govern espanyol "és un rotund vot de confiança a la cautelosa planificació feta fins ara".

La GSMA compartirà amb les autoritats espanyoles les dades de les persones inscrites al Mobile per facilitar la seva entrada al país, especialment pel que fa a visats i controls fronterers. Un cop fet el registre al congrés, els participants hauran de tenir la confirmació d'assistència i donar-la quan tramitin el visat, i també quan arribin al país.

L'acord estipula que no podran fer ús d'aquesta excepció les persones que vulguin entrar a Barcelona com a turistes o per qualsevol altre motiu que no sigui la participació al Mobile, les que resideixin en països d'alt risc per Covid-19 segons determini el govern espanyol, i les que tinguin prohibida l'entrada a l'Estat per altres motius.

Baixes al Mobile

Aquest acord entre la GSMA i Interior arriba després que en les últimes setmanes diverses empreses hagin anunciat que aquest any no participaran presencialment al congrés de telefonia de Barcelona. Les dues últimes empreses en anunciar-ho han estat LG i Intel, que se sumaven així a les baixes ja anunciades de CiscoBritish Telecom (BT)FacebookOracleSonyEricsson Nokia.

A més, davant de les baixes, la GSMA també va anunciar que no preveu fer cap reemborsament als expositors que cancel·lin la seva participació al congrés d'aquest any. "No oferim reemborsaments, ja que el certamen segueix endavant", ha afirmat en un breu comunicat la GSMA, que ha vist com grans multinacionals han renunciat a assistir presencialment al Mobile en les darreres setmanes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat