L’Obra Social ”la Caixa” ha concedit els Premis a la Innovació Social a 10 entitats socials de tota Espanya. Els guardons reconeixen la vocació de transformació social real i directa mitjançant mètodes innovadors, sempre amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones en situació o risc de vulnerabilitat.

Els 10 projectes guanyadors dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social rebran una dotació de 15.000 euros cada un. A més, es concedeixen quatre accèssits, cada un dels quals dotat de 5.000 euros. Aquesta aportació econòmica extra se suma al finançament que aquests projectes ja van rebre per poder ser desenvolupats en el moment de ser seleccionats per la Fundació Bancària ”la Caixa”.

A Catalunya, les quatre entitats guardonades en la quarta edició dels premis són Recursos educatius per la Infància en Risc; DESEOS Opció Solidària. Cooperació i Desenvolupament Sostenible; TALMA; i la Fundació Privada Habitat3 Tercer Sector.

En total, van presentar candidatura als premis 643 projectes dels 3.229 presentats a les sis convocatòries 2017 del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que l’Obra Social “la Caixa” impulsa anualment per oferir suport a les entitats que treballen per donar resposta a les necessitats de la societat. Mitjançant aquest programa, l’Obra Social ”la Caixa” va invertir el 2017 a tota Espanya més de 19,7 milions d’euros en projectes socials que va arribar als 264.000 beneficiaris directes.