Nokia Sony no participaran al Mobile World Congress (MWC), el qual tindrà lloc a Barcelona del 28 de juny a l'1 de juliol, i se sumen doncs a la decisió presa aquest dimarts per l'empresa de telecomunicacions Ericsson. El motiu de la baixa és la pandèmia de la Covid, tal com ha explicat el grup finlandès Nokia en un comunicat.

"Atesa la naturalesa internacional de l'esdeveniment i un desplegament de les vacunes en les seves primeres fases, hem pres la meditada decisió de participar únicament de forma virtual a l'esdeveniment", ha explicat el grup, el qual ha dit que la decisió busca "preservar la salut dels treballadors, clients i socis". Per la seva banda, Sony també ha atribuït a la Covid els motius de la seva baixa.

Ericsson va lamentar aquest dimarts no poder assistir a l'esdeveniment, tot i que va defensar que la decisió reflecteix l'"enfocament preventiu per gestionar la pandèmia des d'una perspectiva basada en les persones, mentre es tiren endavant els programes de vacunació a escala mundial".

La reacció de l'organitzadora del MWC, GSMA, va ser de "respecte" cap a la decisió, tot i que va insistir en les mesures de seguretat de l'acte. "Ahir vam anunciar els detalls del pla de seguretat i salut, desenvolupat en col·laboració amb les autoritats i dissenyat per garantir un entorn segur per a tothom: personal, treballadors, expositors, visitants, proveïdors, socis i tots els barcelonins", va recordar GSMA.

Celebració del MWC

La GSMA preveu acollir entre 45.000 i 50.000 persones, aproximadament la meitat de l'aforament habitual, en l'edició del 2021 del MWC. A més, l'edició d'aquest any comptarà amb una plataforma virtual que garantirà l'accés en línia al MWC. "Així tot el món podrà gaudir de l'experiència única del MWC. Les opcions presencials i virtuals s'ofereixen perquè tots els amics del MWC Barcelona puguin assistir-hi i participar-hi d'una forma adequada a les seves necessitats", va explicar GSMA.

L'organitzadora de l'esdeveniment va cancel·lar l'edició del 2020 pel risc de Covid i després que prop d'una quarantena de companyies anunciessin que no participarien en l'esdeveniment.