El davanter blaugrana Neymar da Silva i el seu pare han declarat avui a l'Audiència Nacional per explicar-se per un presumpte delicte d'estafa en el seu fitxatge. El jugador, que ha parlat durant una hora i mitja, ha estat ovacionat a la sortida per diversos admiradors que l'esperaven.

El cas es va obrir quan el grup DIS, que té un 40% del drets del brasiler, va denunciar que només va rebre la proporció corresponent d'un total de 17,1 milions, quan el mateix Bartomeu va reconèixer més endavant que el club havia arribat a pagar fins a 90 milions.

Quaranta d’aquests milions els va cobrar Neymar per acceptar fitxar pel Barça mitjançant un contracte simulat, un fet que, segons el jutge, “podria haver alterat el lliure mercat de fitxatges de futbolistes i perjudicat també el querellant”.

El pare l'exculpa

"No hi va tenir res a veure", ha assegurat avui el seu pare durant més de dues hores davant les preguntes del magistrat. Da Silva ha explicat al jutge José de la Mata que el seu fill no va participar en les negociacions.

 

El repàs als detalls que han envoltat la contractació a través de l'empresa familiar N&N, i que va fer que marxés de l'equip Santos, ha estat màxim, segons han explicat fonts a Europa Press.

Silenci de Rosell i Bartomeu

Per aquestes presumptes irregularitats ja van comparèixer ahir a l'Audiència l'expresident del Barça, Sandro Rosell, i l'actual, Josep Maria Bartomeu. Ambdós, van declinar donar explicacions i només van reiterar allò que ja havien dit un any enrere.

 

Aleshores, Bartomeu va tirar la pilota sobre la teulada de Rosell dient que ell no va negociar cap dels contractes per fitxar Neymar, i que se’n va encarregar el seu antecessor. I l’expresident Rosell va desviar l’atenció explicant que només es va limitar a signar contractes que li feien arribar els serveis jurídics, dels quals se’n refiava plenament.