Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, a punt de pujar a l'Audi que els ha dut al jutjat / EFE

El president i l'expresident del Barça, Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell, citats avui per l'Audiència Nacional per les presumptes irregularitats en el fitxatge de Neymar, no han volgut respondre ni una pregunta del fiscal ni del jutge. Tots dos han estat poc més d'una hora als jutjats i han arribat i marxat junts en un Audi negre.

Tot i que la peça principal del cas es jutjarà a Barcelona, la denúncia del fons DIS, que tenia el 40% dels drets federatius del davanter blaugrana, ha obligat Bartomeu i Rosell a comparèixer novament als jutjats a Madrid. Tots dos s'han acollit al seu dret de no declarar i s'han limitat a ratificar el que ja van explicar ara fa un any. Bartomeu, en aquell moment, va tirar la pilota sobre la teulada de Rosell dient que ell no va negociar cap dels contractes per fitxar Neymar, i que se'n va encarregar el seu antecessor. I l'expresident Rosell va desviar l'atenció explicant que només es va limitar a signar contractes que li feien arribar els serveis jurídics, dels quals se'n refiava plenament.

Mentre el judici que s'ha de fer a Barcelona, on hi ha investigats (imputats) Bartomeu, Rosell i el FC Barcelona encara no té data, a Madrid comença la investigació per la querella de DIS que assegura que només va rebre el percentatge dels 17,1 milions d'euros que el club va dir haver pagat pel brasiler, quan el fitxatge li va costar, segons la investigació, 83,3 milions d'euros. Quaranta d'aquests milions els va cobrar Neymar per acceptar fitxar pel Barça mitjançant un contracte simulat, un fet que, segons el jutge, "podria haver alterat el lliure mercat de fitxatges de futbolistes i perjudicat també el querellant".

Neymar està citat demà per declarar a l'Audiència Nacional. El jutge l'ha convocat a ell i als seus pares.