Els neobancs espanyols han captat l'últim any l'interès d'un públic jove que demanda una relació estrictament digital amb el seu banc i han sabut fer-se un lloc rellevant en un sector dominat per grans firmes internacionals. Aquests bancs 100% digitals encaren 2020 amb ambiciosos objectius de creixement.

Així, Myinvestor registrava el desembre de 2019 16.000 clients i va tancar aquest exercici amb un volum de negoci de 200 milions d'euros, amb un creixement de més del 500% des dels 31 milions amb què començava l'any. Es tracta de l'únic de la seva categoria amb llicència bancària, la qual cosa suposa estar sota la supervisió del Banc d'Espanya i cobert pel Fons de Garantia de Dipòsits.

Per la seva part, bnc10, que va començar a operar a finals de setembre com el primer neobanc nascut a Barcelona, posseeix ja 10.000 clients i espera facturar 1 milió d'euros a tancament de 2020.

Llatinoamèrica

Destaca en xifres també Bnext que, encara que no té llicència bancària a Espanya, opera mitjançant un acord amb la societat Pecunia Cards i ha fixat Llatinoamèrica com la seva àrea de creixement per als propers anys. Espera tancar el 2020 amb un milió de clients a Espanya.

Les expectatives de futur que descompten aquestes entitats han fet que hagin tancat amb èxit les rondes de finançament que han obert en els últims mesos. Myinvestor ha captat 20 milions d'euros en una ronda en la qual han entrat a la seva capital la companyia d'assegurances Axa i El Corte Inglés. Bnext va aconseguir 22 milions d'euros en la seva última ronda de finançament al setembre i bnc10 ha tancat al desembre una ronda d'1 milió d'euros en què han participat més de 50 inversors.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat