El conflicte a la vaga del Prat segueix “estancat” després que les parts no hagin arribat a un acord durant aquest dilluns.

Els treballadors d’Eulen veuen llunyà arribar a un acord en temes cabdals com l’augment del salari, tot i que acosten les seves postures en àrees com l’organització i el personal en una negociació que es reprendrà demà a les nou del matí.

Postura dels treballadors

Juan Carlos Giménez - Gabriel Navales

 Juan Carlos Giménez, assessor del Comitè de Vaga.

Després de quasi set hores de negociació, Juan Carlos Giménez, assessor del Comitè de Vaga, ha afirmat que “rere la vaga només hi ha treballadors, ni sindicats ni partits polítics”, demanant “que els demés es callin ja la boca” i no relacionin els treballadors amb interessos externs.

Giménez ha afegit que els treballadors només volen resoldre els seus “problemes amb Eulen i Aena”, acusant aquesta última amb que “hi ha una mala organització per culpa d’una mala licitació” feta per ella. Així mateix, ha informat sobre que amb Aena encara no han “parlat de veritat” i que no s’acabarà la vaga “fins que no s’arribi a un acord" amb la mateixa.

Al ser preguntat sobre l’estat de les negociacions, el representant dels treballadors ha afirmat que “s’allarguen massa i no és fàcil arribar a un acord”, però “hi ha possibilitat i s’està avançant”, motiu pel que es reuniran dimarts.

Sobre la finalització de les negociacions, Giménez ha afirmat que no es preveu que es resolguin durant els dies propers i que “hem de ser pacients, perquè hi ha molts temes a tractar a banda del salari”.

Tot i això, Giménez ha remarcat que “en aquests moments ja sabem, que és molt important, del que estem parlant entre l’empresa, Aena i nosaltres. Ara mateix està estancat (el tema salarial) i l’hem deixat de costat perquè estem en temes més organitzatius i més complexes que el tema salarial, que al final és una xifra”.

Així mateix, dijous vinent els treballadors realitzaran una assemblea al Prat i, segons Giménez, “a no ser que demà hi hagi un canvi de 180 graus en les negociacions, l’assemblea de dijous serà només per informar els treballadors”.

Postura de la Generalitat

Enric Vinaixa - Gabriel Navales

Enric Vinaixa, director de relacions laborals de la Generalitat.

Per altra banda, Enric Vinaixa, director de relacions laborals de la Generalitat, ha afirmat que durant la negociació de dimarts cal “seguir avançant en el temes complexos”, i que hi ha detalls en els que “les parts han acostat les seves postures”.

Tot i això, Vinaixa ha ressaltat que “no podem donar per tancades les negociacions perquè hi ha estratègies negocials de les parts que afloren cada mitja hora”.

Postura d'Eulen

Lorena Ibáñez - Gabriel Navales

 Lorena Ibáñez, directora d’Eulen de la zona de Llevant i Catalunya.

Segons Lorena Ibáñez, directora d’Eulen de la zona de Llevant i Catalunya, durant la reunió de dilluns “s’han estat ajustant, consensuant i afinant els aspectes socials i organitzatius”.

Així mateix, Ibáñez ha destacat que ““Eulen segueix mantenint la seva proposta d’increment salarial de 155€, que suposa un increment mig d’un 7,70% per a tots els treballadors”. Tot i això, no sembla que hi hagi d’haver un acord aviat, perquè “els treballadors demanen una pujada del sou del 30%, pel que encara queda bastant tram”.

Al ser preguntada sobre si és optimista, Ibáñez ha respost que amb els treballadors estan “en postures una mica cada cop més properes, però la part econòmica dista bastant”.