La companyia energètica Naturgy, a través de la societat Global Power Generation (GPG), construirà un parc eòlic de 97 MW (megawatts) a Hawkesdale, a Austràlia, amb una inversió prevista de cent milions d'euros. S'espera que comenci a operar a la segona meitat del 2022.

GPG, integrada per Naturgy (75%) i Kuwait Investment Authority (25%), ha aconseguit un contracte que pren la forma d'un acord de compra d'energia a quinze anys per una energia equivalent a 97 MW de capacitat, segons ha explicat la companyia en un comunicat. Fonts del sector han assenyalat que el parc subministrarà energia eòlica a Amazon.

El cinquè a Austràlia

El grup energètic ha subratllat que el projecte "compleix plenament" els criteris d'inversió i rendibilitat exigits per a la creació de valor, atès que Austràlia és un dels països més atractius per invertir en renovables.

El parc eòlic de Hawkesdale es convertirà en la cinquena inversió de Naturgy a Austràlia, a través de GPG, i la firma arribarà a una capacitat renovable de més de 700 MW al país.  Naturgy compta ja amb parcs eòlics a Crookwell 2 (96 MW), actualment en operació; Berrybank Stage-1 (180 MW), que estarà operatiu pròximament; i Berrybank Stage-2 (107 MW) i Ryan Corner (218 MW), tots dos en desenvolupament.

Després dels contractes recents per a projectes renovables aconseguits a Austràlia, el grup energètic espanyol es consolida com un dels dos productors independents d'energia eòlica més importants de país, en arribar a una capacitat superior a 400 MW, i amb la mirada posada a créixer més en els pròxims tres anys, fins a una capacitat d'1,3 GW.

Global Power Generation

Global Power Generation (GPG) és la filial de Naturgy Energy Group dedicada a la generació d'energia internacional, que pertany en un 25% a Kuwait Investment Authority (KIA), el fons sobirà més antic del món. GPG gestiona una capacitat instal·lada total de 4.100 MW i dona feina a unes 800 persones a tot el món.

Imatge principal, un del parcs eòlic de Naturgy a l'Estat espanyol / Naturgy