El president d'honor de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró (Sant Guim de Freixenet, 1935), ha mort avui a la matinada als 81 anys, segons ha pogut saber El Nacional. Doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Barcelona, va ser nomenat conseller de Gas Natural el juliol del 2003 i president l'octubre del 2004 fins al novembre del 2016.

L'actual president de Gas Natural, Isidre Fainé, i tots els membres del consell d'administració juntament amb el comitè de direcció de la societat i els empleats, han transmès el seu condol per la mort i acompanyen a la seva vídua i la seva família.

President de l'elèctrica

Amb l'entrada de Gas Natural al capital d'Unión Fenosa l'any 2009, Gabarró va passar a ocupar la presidència de l'elèctrica i, precisament per això, va acabar liderant la fusió de Gas Natural i d'Unión Fenosa.

Del 1999 al 2002 va presidir el Cercle d'Economia. Fins al juny del 2014 va ser vicepresident primer de La Caixa i vicepresident de la Fundació La Caixa. També ha estat fins a la seva mort conseller de CaixaBank i membre de la comissió d’auditoria i de control de Caixabank, a més de vicepresident tercer de Criteria CaixaHolding, membre de la comissió d'auditoria i control de CaixaHolding i president de la Fundació Gas Natural Fenosa.

Creu de Sant Jordi

L'abril del 2010 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi per, segons la Generalitat, "la seva tasca rellevant dins la vida econòmica catalana, desenvolupada en bona part a la corporació Roca, de la qual fou gerent i en protagonitzà l'expansió".

Després d'uns inicis professionals a Perfumería Parera, S.A., Gabarró va ingressar a la Companyia Roca Radiadores, S.A., on va ser nomenat director general de producció el 1969 i gerent el 1974, càrrec que va ocupar fins a l'any 2000.

A l'octubre de l'any passat, el consell d'administració de Gas Natural Fenosa va acordar per unanimitat el nomenament de Gabarró com a president d’honor de la multinacional energètica. Es tracta d’un càrrec recuperat després de 17 anys vacant amb la mort de Pere Durán Farell el 1999. El nomenament, així com la seva continuïtat com a president de la Fundació Gas Natural Fenosa, volia ser un reconeixement “a la seva trajectòria professional i experiència”.

Un mes abans, el 21 de setembre del 2016, Gabarró va deixar el càrrec de president de Gas Natural Fenosa, sent substituït per Isidre Fainé, que va valorar el nomenament com a president d'honor com "un més que merescut reconeixement a un directiu exemplar, que amb la seva contribució excepcional i dedicació ha afavorit el posicionament de la companyia, el seu creixement i lideratge”.

El president Carles Puigdemont ha expressat el seu suport a la família.