El Mobile World Congress (MWC), la més gran cita mundial de la tecnologia mòbil, tornarà a celebrar-se a Barcelona el 2019, segons ha confirmat avui l'organització.  Encara que les tensions polítiques van fer témer que el Mobile es traslladés a una altra ciutat, finalment l'associació GSMA, organitzadora del congrés, ha ratificat que l'esdeveniment seguirà a Barcelona l'any vinent i que se celebrarà del 25 al 28 de febrer al recinte firal de Gran Via de l'Hospitalet.

El president de la GSMA, Sunil Bharti Mittal, ja apuntava cap a aquesta possibilitat en declaracions a la premsa ahir des del congrés tecnològic. "Honestament, hi va haver una mica de por per la situació catalana", ha acceptava Mittal. Però, després de l'experiència rècord d'aquest any, l'organització defensava continuar apostant per la capital catalana. "Crec que és un gran lloc. Té capacitat per a lidiar amb aquesta multitud", ha indicava Bharti Mittal.

L'edició de 2018 ha suposat un rècord d'assistència amb 107.000 professionals i els ingressos també han assolit màxims històrics, segons l'organització. A falta de conèixer les xifres de tancament oficials, es preveu que l'esdeveniment hagi deixat a la capital catalana i la seva àrea metropolitana uns 471 milions d'euros.