Mercadona ha entregat de 167.600 quilos de productes de primera necessitat al Banc dels Aliments de Barcelona i a 18 menjadors socials de les comarques de Barcelona amb motiu de la crisi del coronavirus. En total, 240 palets.

La companyia ha lliurat al Banc dels Aliments de Barcelona, amb qui col·labora habitualment, un total de 112.600 quilos d’aliments. La primera donació es va fer el 27 de març de març, amb l’entrega de 7.333 quilos d’aliments; la segona va tenir lloc els dies 1 i 2 d’abril amb un total de 10.702 quilos; fins al lliurament avui dimarts de 35.520 quilos de llegums, concretament llenties. 

Crida del banc

La companyia se suma així a la crida feta per la Fundació Banc dels Aliments atesa la situació excepcional ocasionada pel coronavirus per donar resposta i ajudar a pal·liar en la mesura del possible les demandes de les persones més necessitades.

Amb l'objectiu de continuar atenent els col·lectius més desfavorits, Mercadona també ha refermat la seva col·laboració amb els menjadors socials de les comarques de Barcelona que es troben oberts, i amb els quals col·labora habitualment, amb donacions de productes de primera necessitat que han assolit un total de 55.000 quilos, des del passat 27 de març. La Fundació Formació i Treball ha rebut també més de 2.400 quilos d’aliments.

Excepcionalitat

El director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona, Joan Gili, ha assenyalat que "la situació d'excepcionalitat que estem vivint requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint".

Per la seva banda, el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, ha posat de manifest que “l'emergència social derivada del confinament i l'aturada que ha ocasionat la COVID-19, ens han obligat a actuar de manera ràpida. Hem necessitat incrementar els estocs d'aliments i agilitzar el repartiment per arribar a més persones.".

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat