La cadena de botigues d'informàtica, electrònica i electrodomèstics MediaMarkt ha triat Barcelona com a seu del Global Business Services Iberia, el nou centre administratiu internacional de la companyia. Aquest espai donarà servei a onze països de parla no germànica en els quals l'empresa és present a Europa: Espanya, Bèlgica, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, Suècia, Grècia, Hongria, Polònia i Turquia.

El nou centre és una organització subsidiària del hub de l'empresa a Alemanya i unificarà les funcions administratives de comptabilitat operativa, control centralitzat de les factures i altres serveis transversals del grup. El nou espai és a les oficines centrals de MediaMarkt Iberia a El Prat de Llobregat i crearà més de 500 llocs de treball.

En la fase inicial del projecte s'han incorporat 40 treballadors i, durant el primer semestre de 2021, es contractaran 200 empleats. La direcció del nou centre estarà liderada per Manuela Mengibar, fins ara directora del departament d'administració i finances de MediaMarkt Iberia, i Xavier Mas, director de recursos humans de MediaMarkt Iberia.

Una nova manera de treballar

"Aquest hub reafirma l'aposta del grup per Espanya, on comptem amb més de vint anys d'experiència, 88 establiments i més de 6.675 professionals", ha assegurat el conseller delegat de MediaMarkt Iberia, Alberto Álvarez, a través d'un comunicat recollit per l'ACN.

El projecte està emmarcat en el nou model operatiu de la companyia i té per objectiu principal instaurar una nova manera de treballar a tota l'organització a nivell internacional i permetre una estructura del grup "més àgil, operativa i eficient". Amb aquesta iniciativa, la companyia busca també l'estandardització de les tasques administratives de tots els països i l'automatització dels processos.

"Creiem que Barcelona és l'entorn metropolità ideal per ubicar aquest hub, des del qual unificarem diferents processos administratius i donarem servei a tots els països del grup a Europa," va explicar Mengibar.

Fundada el 1979, MediaMarkt és líder a Espanya i Europa al sector de la distribució de productes d'electrònica de consum, entreteniment i electrodomèstics. En l'àmbit europeu, la companyia compta amb més de mil punts de venda ubicats a quinze països.

 

Imatge principal: Un establiment de Mediamarkt. Foto: Wikimedia