McWin Food Ecosystem, el fons creat per Henry McGovern i Steven K.Winegar, fundador de AmRest i cofundador de Grup Zena, respectivament, s'incorpora a l'accionariat de la companyia nord-americana líder del mercat en processos de fermentació, enginyeria, fabricació i creació de proteïnes reals, no procedents d'animals, per a la indústria de l'alimentació The Every Company, convertint-se en un dels principals accionistes d'una de les més importants FoodTech del món.
McWin, que té Nortia Capital com a inversor de referència i que compte amb diversos inversors, incloent alguns espanyols, ha liderat una ronda de finançament Sèrie C juntament amb Rage Capital -que ja formava part de l'accionariat de l'empresa- en el qual s'han aixecat 175 milions de dòlars. A més, s'han presentat en la ronda firmes de primera línia com Temasek, Wheatsheaf Group, TO Ventures i Prosus Ventures, entre d'altres. La ronda ha estat àmpliament sobresubscrita en un entorn en el qual la demanda de proteïnes alternatives ha crescut enormement i en el que la indústria d'ingredients necessita posar-se al dia i on The Every Company es posiciona com el candidat de referència per omplir aquest espai.
Amb aquesta operació, McWin fa un pas endavant en el seu compromís per avançar en la sostenibilitat, la transformació del sistema alimentari global i la transició del mateix cap a un sector de proteïna no animal. Amb aquesta operació, el finançament de The Every Company assoleix els 233 milions de dòlars.
L'empresa preveu utilitzar aquests fons per escalar la producció, accelerar llançaments comercials, inicialment, als EUA, crear una sòlida cartera de productes proteics no procedents d'animals i desenvolupar una àmplia gamma de nous usos i aplicacions alimentàries.
The Every Company ha dut a terme una disrupció en la indústria de la tecnologia alimentària en crear una plataforma productora de proteïnes reals sense utilitzar un sol animal per a això. L'any passat, l'empresa va llançar la primera pepsina sense utilització d'animals juntament amb Ingredion.
Més recentment, ha llançat la primera proteïna d'ou no procedent d'animals utilitzant, exclusivament, tècniques de fermentació. The Every Company espera continuar expandint la seva base de producció, utilitzant el seu proteoma d'ou, per a la creació de noves proteïnes hiperfuncionals
"La indústria de la restauració és una de les pioneres en la implantació de noves tecnologies en alimentació i en l'acostament d'aquestes al consumidor. A causa de la nostra àmplia i profunda experiència en restaurants, hem estat molt bé acceptats com a inversors en companyies fabricants de proteïnes alternatives. La nostra contribució a aquesta favorable acollida serà l'aportació de valor afegit derivat del nostre coneixement del sector", explica Henry McGovern. "Els ous no només són presents en multitud de productes, sinó que també són increïblement difícils de reemplaçar; pel que creiem fermament en el tremend potencial de la tecnologia revolucionària de The Every Company", conclou.
"Mai no hi ha hagut un millor moment per ser una plataforma B2B d'ingredients", indica Arturo Elizondo, CEO i fundador de The Every Company. "A mesura que les companyies d'alimentació més importants del món treballen per adaptar la seva oferta de productes al segle 21 creant marques i línies de productes més netes, ecològiques i sostenibles, les opcions disponibles són poques i molt allunyades entre elles. Nosaltres estem perfectament posicionats perquè les grans i petites companyies realitzin la transició a un futur alimentari sense utilització d'animals. Ara, el nostre objectiu és escalar la plataforma per complir la nostra promesa de consolidar el nostre avantatge d'haver estat pioners i, sense cap dubte, aquesta injecció de capital ens permetrà fer-ho", apunta Elizondo.