Banc Sabadell ha fitxat l'economista i exdiputat del PSC al Parlament Maurici Lucena com a director de control financer, un càrrec de nova creació amb el qual Lucena passa de la política al sector privat. La seva incorporació a l'entitat presidida per Josep Oliu es farà efectiva durant la segona setmana de juny.

A la trajectòria professional de Lucena que va estudiar ciències econòmiques a l'UPF i un màster d'economia i finances a Madrid destaquen càrrecs de responsabilitat al sector públic català, espanyol i europeu. L'últim com a portaveu del grup parlamentari socialista en el Parlament de Catalunya entre desembre de 2012 i octubre de 2015.

Experiència a empreses públiques

En l'actualitat, Lucena es dedicarà a reportar al director general i responsable financer del banc, Tomás Varela i treballarà a les oficines de l'entitat en Sant Cugat del Vallès, segons ha comunicat Expansión. 

Malgrat que aquesta és la primera gran experiència de Lucena com alt directiu en una entitat bancària, l'exdiputat del PSC també ha exercit de director general del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), entitat pública empresarial actualment adscrita al Ministeri d'Economia i Competitivitat, i vicepresident executiu de l'empresa pública Enginyeria de Sistemes per a la Defensa d'Espanya (Isdefe), adscrita al Ministeri de Defensa.

Així mateix, també ha estat president del consell de l'Agència Espacial Europea (ESA), i conseller de les empreses Enginyeria i Serveis Aeroespacials (Insa) i Hispasat Canarias. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat