El director general de la companyia aèria Lufthansa, Carsten Hoffmann, ha explicat en una roda de premsa a Madrid, que la crisi política que viu Catalunya no ha tingut cap efecte en les seves reserves des de i cap a Barcelona. Hoffmann ha assegurat que "Espanya és un mercat clau en l'univers del grup Lufthansa i seguirem apostant per aquest país". Hoffmann ha afegit que la companyia segueix de prop els esdeveniments i espera que la situació es normalitzi, però ha refusat "especular" sobre les conseqüències que podria tenir el conflicte si la situació no es resol. "No ens agradaria involucrar-nos en un assumpte tan calent, però som optimistes", ha indicat Hoffmann, qui confia en que els dos bàndols trobin el camí de la conciliació. 

També ha parlat el vicepresident de vendes, Stefan Kreuzpaintner, que ha estat molt contundent quan li han preguntat que si la DUI pot afectar a les seves vendes. "Afortunadament no hem vist cap efecte fins ara, tot això és molt especulatiu". "Les nostres aerolínies ofereixen preus imbatibles amb un producte bo i d'alta qualitat", ha afegit. 

D'altra banda, el grup aeri, considerat un dels més potents a nivell europeu i que opera a Barcelona un terç del total de la seva oferta de vols a Espanya, inclou Brussels Airlines, Swiss i Eurowings i està en negociacions per fer-se amb els actius d'Air Berlin.