Juan José López Burniol ha estat nomenat nou vicepresident de la Fundació Bancària La Caixa. Segons han confirmat fonts de l'entitat a El Nacional, l'antic degà del Col·legi de Notaris de Catalunya agafa el relleu a Alejandro García-Bragado que ha hagut de deixar el càrrec per incompatibilitats amb el lloc que ocupa al consell d'administració de CaixaBank. Més concretament, la fundació presidida per Isidre Fainé juntament amb el seu holding Criteria Caixa, controla el 40% de CaixaBank i té participacions a multinacionals com Gas Natural Fenosa, Abertis, Cellnex o Saba, entre d'altres. 

López Burniol és notari des de fa més de 45 anys. Més enllà d'haver ocupat la presidència del Col·legi de Notaris de Catalunya o la vicepresidència en el Consell General del Notariat a Espanya, l'ara vicepresident de Fundació La Caixa també ha estat magistrat del Tribunal Superior i Constitucional d'Andorra. Alhora, també ha estat professor associat de dret civil a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra així com president de Tribuna Barcelona. D'aquesta llarga trajectòria professional, Burniol encara segueix com a president de la Fundació Noguera.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat