Durant els més de dos mesos de confinament que portem deguts a la pandèmia estem rebent notícies difícils de digerir referent a la salut però també pel que fa a l'aspecte econòmic. Aquest últim, ha tornat a deixar clar en molts casos que la societat en la qual vivim no compta amb prou educació financera com seria desitjable, com ja es va demostrar durant la crisi de 2008. 

L'educació financera i les finances personals estan sent cada vegada més incloses entre els títols de les editorials i per això, ara és un bon moment per repassar alguns dels millors llibres sobre aquestes matèries.

Guardiola

Què faig amb els meus diners?

És un llibre que mostra bastants casos de famílies que travessen per moments econòmics diferents i en les quals Martí Saballs, el seu autor, proposa solucions per a cada un d'ells.

Així mateix, al llibre es proposen estratègies financeres per aprofitar els estalvis amb què compten i no perdre'ls per no haver gaudit d'una educació financera adequada.

Pots comprar-lo aquí.

Finances personals per a DUMMIES

L'autor Vicente Hernández és professor d'economia de la Universitat Pompeu Fabra i director d'una entitat de banca privada. Finances personals per a DUMMIES és un compendi d'eines, conceptes i consells que ajuden a tenir un control més gran de les finances personals.

L'obra està dividida en breus capítols perquè el lector pugui utilitzar el llibre a tall de manual de consum gradual. Es parla d'estalvi, inversió, impostos, despeses, seguros, la compra de l'habitatge o la jubilació.

Pots aconseguir-lo en aquest enllaç.

Economia per caminar per casa

Es tracta d'un llibre de 2012 escrit per diversos autors i en ell es contesten a les qüestions més importants que ens poden afectar tots a la nostra vida diària. Assumptes com el consum de combustible del cotxe, l'electricitat, els bancs o els impostos són tractats amb senzillesa en el text.

Per comprar el llibre pots aconseguir-ho aquí.

Tingues pitjor cotxe que el teu veí

Luis Pita creu que una persona amb un sou modest és capaç de generar estalvi malgrat tot. Per això, explica els conceptes que són importants conèixer bé per poder fer-ho. Es parla del preestalvi, evitar les despeses innecessàries, reduir els deutes i de trobar un adequat assessor de finances per poder descansar respecte a l'aspecte econòmic.

Pots adquirir aquest llibre en aquest enllaç.

Euros

Finances per a un ximple

Jun Martín Pozo fabrica un interessant relat mitjançant un autònom que erra una vegada i una altra de la mateixa manera que podem fer-ho qualsevol de nosaltres al dia a dia. Batejat com a Juan Tonto de la Finanzas, el protagonista del text comença a millorar quan coneix un altre personatge que li mostra les millors vies per millorar en termes de gestió personal financera.

El llibre està disponible aquí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat