L'empresa catalana Wallbox, un dels proveïdors líders de carregadors per a vehicles elèctrics, ha anunciat aquest dilluns que ha completat la seva combinació de negocis amb Kensington Capital Acquisition Corp. II (NYSE: KCAC) per debutar a la borsa de Nova York, per tant, les accions de Wallbox començaran a cotitzar amb el símbol "WBX" i els warrants sota el símbol "WBX.WS".

La transacció suposarà per a Wallbox uns ingressos nets d'aproximadament 252 milions de dòlars i esperen que els fons de la transacció recolzin les iniciatives estratègiques de creixement de l'empresa, inclosa l'acceleració de l'expansió als Estats Units, "mitjançant l'augment de la inversió en el desenvolupament i en les certificacions de productes mentre es manté la senda de la rendibilitat".

Aquesta operació permetrà a Wallbox augmentar el seu valor, segons els càlculs de l'empresa, fins als 1.500 milions de dòlars, més de 1.200 milions de dòlars, convertint-la en un unicorn en superar els mil milions.

"És el següent pas"

El cofundador i CEO de l'empresa, Enric Asunción, ha assegurat durant una ruda de premsa que l'entra de l'empresa a borsa "representa el següent pas natural per a la nostra empresa" perquè la demanda de carregadors i de gestió de l'energia està creixent constantment a tot el món. A més, Asunción ha considerat que "la transacció garanteix a Wallbox els recursos necessaris per finançar la seva contínua expansió global i el desenvolupament tant d'existents com de noves solucions de gestió energètica per a ús privat, públic i corporatiu".

El president i CEO de Kengsinton, Justin Mirro, per la seva part, ha assegurat que ens sentim molt orgullosos del nostre enfocament d'inversió centrat en la innovació en el sector de l'automoció, i estem molt satisfets per haver completat la nostra combinació de negocis amb Wallbox".

Wallbox aterra a la Borsa de Nova York a través d'un mecanisme cada vegada més habitual com a alternativa per captar capital i accelerar els processos de sortida al mercat: els denominats SPAC, vehicles d'inversió amb propòsit de compra. En aquests casos, les entitats poden sortir a cotitzar al mercat encara que l'operació no s'hagi tancat i ho fan com una companyia SPAC amb l'objectiu de recaptar capital per a una possible fusió o adquisició.

Creixement exponencial

L'entrada a borsa és només una prova més del gran creixement i comportament de Wallbox a escala global. Una altra prova d'aquest bon creixement en els últims anys és l'anunci de l'obertura d'una nova fàbrica a Arlington, Texas, la seva primera planta als Estats Units, que es preveu que comenci a produir durant el juny de 2022.

L'anunci de la planta, que es va produir a inicis del mes passat, permetrà a la companyia fabricar 290.000 unitats de recàrrega elèctrica el 2027 i aconseguirà una capacitat total de 500.000 unitats el 2030. De fet, aquesta obertura de la planta Wallbox tindrà des d'un inici a Texas línies de producció per a la versió americana dels carregadors Pulsar Plus i per al primer semestre de 2023 preveu produir també els models Quàsar i Supernova. Aquesta serà la quarta fàbrica de Wallbox, que cal sumar a la que a l'octubre obrirà a la Zona Franca de Barcelona, a la ja operativa a Sant Andreu de la Barca i en la que té amb una filial conjunta a la Xina.

Imatge principal: Els fos fundadors de Wallbox Eduard Castañeda (esquerra) i Enric Asunción (dreta) - ACN