La companyia italiana de solucions auditives Amplifon ha comprat la catalana Gaes per 528 milions d'euros amb l'objectiu de crear el "líder mundial en centres auditius", ha informat Gaes en un comunicat aquest dimarts.

Amb aquesta operació, Gaes, fundada el 1949, amb 1.800 treballadors i amb 600 punts de venda repartits entre Espanya, Portugal, Andorra, Argentina, Xile, Equador, Panamà, Colòmbia i Mèxic, podrà consolidar-se als països hispanoparlants.

Darrers resultats

El 2017, Gaes va registrar uns ingressos de 210 milions d'euros i un Ebitda ajustat de 30 milions, i Espanya i el negoci de centres auditius van representar el 87% i 83%, respectivament, de les vendes consolidades de l'any passat.

"Amb aquest acord vam crear la Gaes del futur, que té com a objectiu accelerar l'expansió internacional d'una marca amb gairebé 70 anys d'història i una important presència en els mercats de parla hispana", ha destacat el conseller delegat i director general de Gaes, Antonio Gassó.

Per la seva banda, Amplifon és el líder global de cura auditiva en el sector retail amb 14.000 col·laboradors i una xarxa de més de 10.000 punts de venda a 21 països dels cinc continents. El conseller delegat d'Amplifon, Enrico Vita, ha destacat que aquesta adquisició li permetrà "ser líders a Espanya, així com consolidar la posició de mercat a Portugal i entrar a la regió d'Amèrica Llatina".

L'operació donarà continuïtat a la Fundació Gaes, una dels senyals d'identitat de la marca que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb pèrdua auditiva i sense recursos econòmics.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat